Varovanke Marine Maljković, hčerke nekdanjega slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića, so imele presenetljivo veliko dela z Veliko Britanijo. Foto: Fiba.com
Varovanke Marine Maljković, hčerke nekdanjega slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića, so imele presenetljivo veliko dela z Veliko Britanijo. Foto: Fiba.com

Potem ko so se v repasažu v Tel Avivu med osem prebile Čehinje in Črnogorke, sta bili kvalifikacijski tekmi za četrtfinale odigrani še v Stožicah, kjer bodo še preostali boji evropskega prvenstva. Na delu sta bili tudi Nemčija in Velika Britanija, ki sta v skupini premagali Slovenijo.

Nemčija se je na krilih Marie Guelich, ki je statistiko napolnila s 26 točkami in devetimi skoki, med osem prebila prvič po letu 1997. Kar nekoliko presenetljivo so Nemke na štirih tekmah zbrale tri zmage, saj so pred turnirjem veljale za na papirju najskromnejšo ekipo skupine C. K zmagi je Leonie Fiebich dodala 15 točk, ujela pa je tudi osem odbitih žog, Ivana Jakubcova pa je bila prva slovaška strelka s 16 točkami.

Britanke so pošteno namučile aktualne prvakinje Srbkinje, ki jih zdaj v poslastici četrtfinala čaka Belgija. Pomemben delež k zmagi so prispevale srbske košarkarice s klopi, ki so dale 34 točk, pri Veliki Britaniji pa so te, ki niso začele tekme, zmogle vsega točko. 13-krat sta se ekipi zamenjali v vodstvu, najvišja razlika pa je znašala le osem. Jovana Nogić je bila s 16 točkami prva strelka branilk naslova, 20 točk pa je na britanski strani prispevala Temi Fagbenle.


Kvalifikacije za četrtfinale, Ljubljana:
NEMČIJA – Slovaška 79:69

SRBIJA – Velika Britanija 66:60

Tel Aviv:
ČEŠKA – Grčija 79:76

ČRNA GORA – Italija 63:49


Četrtfinale

Četrtek ob 12.15:
MADŽARSKA - ČEŠKA

Ob 15.00:
BELGIJA - SRBIJA

Ob 18.00:
FRANCIJA - ČRNA GORA

Ob 20.45:
ŠPANIJA - NEMČIJA

Vse tekme bodo odigrane v Stožicah.