Peter Kauzer med nastopom v Tokiu. Foto: Reuters
Peter Kauzer med nastopom v Tokiu. Foto: Reuters

Kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer, srebrn v Riu, si je polfinale zagotovil že s prvo kvalifikacijsko vožnjo, ko je bil četrti. Drugič je nastopil rezervirano in bil 23. Skupno je imel 11. rezultat kvalifikacij. Najhitrejši je bil Nemec Hannes Aigner. V polfinale se je uvrstilo 20 od 24 tekmovalcev.

V kvalifikacijah kanuistk se je Alja Kozorog v polfinale uvrstila z osmim izidom. Hitrejša je bila v drugi vožnji, ko je s progo opravila brez dotika. Za najhitrejšo Britanko Mallory Franklin je zaostala 8,01 sekunde. Izmed 22 tekmovalk jih bo v polfinale napredovalo 18.

Prva kvalifikacijska vožnja Petra Kauzerja
Pogovor s Petrom Kauzerjem
Kauzer izpolnil načrt, Kozorog zadovoljna z vožnjami
Mrak in Macarol nastopa nista začeli po željah

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po prvem dnevu tekmovanj razreda 470 na 14. mestu. V prvi regati sta bili osmi, v drugi pa 18. med 20 sodelujočimi posadkami. V obeh regatah sta bili prvi Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar, ki sta tudi v skupnem vodstvu. V prvi regati sta Slovenki za Poljakinjama, svetovnima prvakinjama izpred štirih let, zaostali minuto in 40 sekund, v drugi pa dve minuti in 27 sekund.

"Ni šlo po načrtih, drugo regato sva slabo odjadrali, drugače pa je bilo kar dobro. Res je, da se nama bo druga regata lahko črtala kot najslabša iz skupnega dosežka, ampak sedaj nimava več popravnih izpitov. Ni druge kot boj za vsak plov. V drugi regati sva imela slabši start, bili sva na slabši strani regatnega polja in nisva potem popravljali na levo, kjer so bili boljši vetrovni pogoji," je dejala krmarka Mrakova.

Spremljajte jadranje prek posebne aplikacije!

Na podstrani jadranja omogočamo spremljanje regat preko intraktivne aplikacije!

Plavalka Janja Šegel je na 100 m prosto dosegla čas 54,73 in ostala brez polfinala. Plavala je pol sekunde počasneje od prijavljenega časa in zasedla končno 24. mesto.

Nastop plavalke Janje Šegel na 100 m prosto

Prenos olimpijskega dogajanja je na TV SLO 2 (tudi za vse, ki ste na dopustu v tujini v EU-ju) in na Valu 202.

Vas zanima celoten spored iger?

Celoten spored olimpijskih iger lahko preverite tukaj.