Rory McIlroy je zmagovalec štirih velikih turnirjev. Foto: AP
Rory McIlroy je zmagovalec štirih velikih turnirjev. Foto: AP

Novinar TV Slovenija Saša Jerković se je v predmestju Tokia pogovarjal s trikrat najboljšim golfistom sezone. Prvi je prav on postavil vprašanje, in sicer, kdaj znova igra slovenska košarkarska reprezentanca. In da obožuje Dončića, je v isti sapi povedal veliki zvezdnik. "Odličen je, sijajno igra za Maverickse. Na zadnjih dveh olimpijskih tekmah se je izkazal. V našem hotelu je tudi ameriška reprezentanca. Zanimivo bo spremljati razplet košarkarskega turnirja."

Golfist se v zahtevnih razmerah bori za medaljo. Nevihte, prekinitve tekmovanja, visoke temperature in še višja vlažnost ovirajo tekmovalce. "Vajeni smo takih razmer, saj potujemo po svetu in lovimo sonce. Vajeni smo vročine. V tem obdobju so pogosto nevihte. Čim več tekočine moramo popiti, a sem zdaj tega že vajen."

Prvič nastopa na igrah ta Severni Irec. Pod zastavo Irske. Z medaljo bi bil zelo zadovoljen, a pogled na semafor še ni blesteč. "Igram bolje, kot kaže izid, toda glavno je to, kar piše na koncu. Zjutraj se bom skušal izkazati in dobiti dobro izhodišče za konec tedna."

Tudi Rory McIlroy velik navijač Dončića