Slovenski čoln 470 s posadko Mrak/Macarol je bil šesti v tretji regati, v četrti pa deveti. Foto: Reuters
Slovenski čoln 470 s posadko Mrak/Macarol je bil šesti v tretji regati, v četrti pa deveti. Foto: Reuters
Sorodna novica Slovenija zlahka v četrtfinale; za prvo mesto v skupini s Španijo

Slovenski čoln v razredu 470 je v tretji regati pokazal najboljše jadranje do zdaj. Med njo sta se povzpeli tudi že na tretje mesto, imeli sta tedaj 27 sekund zaostanka za Brazilkama, a sta ju do ciljne črte nato prehitele tri posadke. Naveza Tina Mrak in Veronika Macarol se je s šestim mestom v regati v skupnem seštevku povzpela za pet mest, s 14. na 9. mesto.

Slovenski predstavnici sta četrti plov začeli na sedmem mestu, a že na drugi boji prišli na četrto mesto s 15 sekundami zaostanka za tedaj vodilnima Švicarkama. Vendar se tik pod vrhom nista zadržali dolgo, na vsakem merjenju časa sta nato izgubili po eno mesto in bili najnižje v plovu prav ob prečkanju ciljne črte na 9. mestu, ko sta si nabrali minuto in 41 sekund zaostanka. Posledično sta pridobili še eno mesto in sta po dveh dneh jadranja na skupno osmem mestu s 23 točkami. Vodi Poljska (4) pred Veliko Britanijo (8) in Francijo (9).

Mrak in Macarol odjadrali bolje
Mrak/Macarol napredovali na osmo mesto
Jadranje - razred 470

Jadralec Žan Luka Zelko je po osmih regatah v razredu laser na skupno 28. mestu (154 točk) med 35 jadralci. V prvi četrtkovi regati je bil 20., drugo pa je končal na 26. mestu. Vodi Avstralec Matt Wearn (29) pred Ciprčanom Pavlosom Kontidesom (44).

Sledenje regatam na OI

Na podstrani "Jadranje" lahko v živo grafično spremljate regate v vseh olimpijskih razredih, ki se odvijajo v Tokijskem zalivu.

Plavalka Katja Fain je na 800 m prosto dosegla osebni rekord 8:41,13. V svoji skupini je bila četrta, njen izid pa ni zadostoval za finale. Zasedla je končno 26. mesto. To je bil zadnji slovenski plavalni nastop v bazenskem delu.

"Želela sem si boljši izid, saj imam osebni rekord 8:39. Je pa bil nastop boljši kot na 1500 m prosto," je povedala Fainova. Za sabo ima mlada Mariborčanka zdaj tudi prvo olimpijsko izkušnjo: "Zdi se mi, da sem sposobna več, da sem bolje pripravljena. Očitno pa mentalno točno tam, kjer moram biti. Prisotni so živci, saj je to največja tekma vseh tekem. Še naprej bom delala na tem, da bom na naslednjih igrah tudi po tej plati bolje pripravljena. Tukaj sem si želela osebne rekorde, v dveh disciplinah sem se temu približala, pa vseeno. To je dobra lekcija za naprej, da bom na naslednje igre prišla močnejša."

Fainova končala slovenske nastope v bazenu