Primož Roglič je razveselil slovensko (športno) javnost. Foto: EPA
Primož Roglič je razveselil slovensko (športno) javnost. Foto: EPA
Sorodna novica Primož Roglič vstal iz pepela in vzel zlato

Kmalu po koncu vožnje na čas, ko je postalo jasno, da je Roglič pometel s tekmeci in z več kot minuto prednosti postal olimpijski zmagovalec, se je na družbenih omrežjih oglasil njegov reprezentančni kolega Matej Mohorič. "Bravooo! Nauk zgodbe: če ti življenje nastavi poleno pod nogo in padeš, se pobereš in greš naprej, odločen, da se vrneš močnejši," je zapisal etapni zmagovalec na vseh treh največjih dirkah na svetu (Tour, Giro in Vuelta).

Zmagovalec Dirke po Franciji in nosilec brona s cestne dirke v Tokiu Tadej Pogačar je v zgodbi na Instagramu objavil fotografijo televizijskega sprejemnika, po katerem je spremljal kronometer, s pripisom "Kakšna vožnja!". Zlatemu olimpijcu sta na Instagramu čestitala tudi Jan Tratnik in Luka Mezgec, ki sta si vožnjo na čas ogledala skupaj.

Sorodna novica Roglič: Nisem specialist za kronometer, a včasih mi uspe

Ultramaratonski kolesar Marko Baloh je zapisal, da si tega uspeha nihče ne zasluži bolj kot Primož, čestitkam se je pridružila tudi olimpijska zmagovalka in nesporna smučarska kraljica Tina Maze. Dvakratna smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec je svoje navdušenje nad Rogličevim uspehom izrazila z eksplicitnim angleškim izrazom, nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Jaka Lakovič pa je dodal: "Zaslužiš si zlato kot 'budala šamar'."

Sorodna novica Rogličevo zlato so s ponosom pozdravili tudi na družbenih omrežjih

Za zlato so mu čestitale praktično vse športne krovne organizacije v Sloveniji, od nogometne, košarkarske, hokejske do smučarske, najizvirnejši pa so bili zagotovo v Planici. "Če bi danes skočil, bi pristal pri 300 m. S telemarkom! Čestitke, @rogla," so zapisali.

Na Instagramu je Rogliču čestital tudi nosilec bronaste medalje iz Lillehammerja 1994 Jure Košir. "Zgodovina je napisana. Kakšen nastop, kakšen uspeh. Priklon do tal, Primož! Vsi se ti lahko klanjamo za vedno. Uživaj," je zapisal. Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Mladen Dabanović pa je preprosto vprašal: "Je še kdo, ki še ni jokal danes?"

Kauzer dal čelado dol za zlatega Rogliča
Zaključek Rogličevega kronometra
Zdravljica v čast zlatemu Primožu Rogliču