Edo Murić, ki je predvsem v finalu kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu (ob zmagi nad Litvo) v obrambi opravil izjemno delo, obljublja, da bodo košarkarji tudi v Tokiu storili vse za odmeven izid. Foto: Fiba/Hendrik Osula
Edo Murić, ki je predvsem v finalu kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu (ob zmagi nad Litvo) v obrambi opravil izjemno delo, obljublja, da bodo košarkarji tudi v Tokiu storili vse za odmeven izid. Foto: Fiba/Hendrik Osula
Sorodna novica Nikolić: Uživamo v druženju, igranju in treniranju

"Na Japonsko ne gremo na izlet, ampak gremo naredit čim bolj odmeven rezultat in bomo videli, do kam bomo prišli. Zelo ponosni smo na to, da bomo kot prva slovenska generacija igrali na olimpijskih igrah in da smo spisali novo poglavje v zgodovini slovenske košarke. Tja gremo s prepričanjem, da spadamo med 12 najboljših moštev na svetu," je jasen Murić, ki si želi, da bi reprezentanca imela razlog za veselje tudi ob vrnitvi z iger.

"Imamo veliko srce in nismo egoisti"
"Delati moramo naprej. Videli smo, da se je naše dozdajšnje delo obneslo. Imamo kar težko skupino, ampak najprej moramo biti osredotočeni na prvo tekmo proti Argentini in potem bomo od tam gradili naprej," pravi 29-letni član Cedevite Olimpije, ki je znova opozoril na odlično vzdušje v ekipi. "Pokazali smo, da imamo veliko srce, da nismo egoisti, in če komu ne gre v napadu, bo toliko bolj garal v obrambi. To je tisto, kar dela ekipo. Vsi smo tu z enim ciljem in vlečemo v isto smer. Uživamo vsako sekundo skupaj."

Velike zasluge za uspeh ima tudi selektor
Hierarhija je jasna. "Če ima ekipa takega vodjo, kot ga imamo mi (Luko Dončića), se mora ekipa podrediti in mora delati za skupni uspeh. Vemo, kdo je glavni in komu moramo pomagati." Za enega ključnih dejavnikov uspeha je poudaril še glavnega trenerja Aleksandra Sekulića: "Od Sekulića sem pričakoval dobro delo, in to je tudi pokazal. Je velik profesionalec, ki ve veliko o košarki. Ima avtoriteto, obenem pa je naš prijatelj. Mislim, da bi ga morali bolj izpostavljati, ker je eden glavnih 'krivcev' za naš uspeh."

Brez navijačev morda pomeni tudi mirnejše glave
Letošnje igre bodo v celoti potekale brez gledalcev. To je Murić izpostavil kot edino slabost OI-ja, ki so za vse velik izziv in motivacija. "To, da bomo v mehurčku in si ne bomo mogli ogledati Tokia, ki je izjemno mesto ter da ne bo navijačev, je mogoče edina slaba stvar, ampak za vse ekipe in športnike bo enako. Lahko pa to tudi pomaga ohranjati koncentracijo in mirne glave."