Njen partner je žrebec Don Juan van de Donkhoeve. Foto: EPA
Njen partner je žrebec Don Juan van de Donkhoeve. Foto: EPA

Jessica Springsteen, hči rokerja Brucea Springsteena in glasbenice Patti Scialfe, je bila že leta 2012 uvrščena na širši seznam za nastop na olimpijskih igrah, olimpijske vozovnice za Rio 2016 pa si ji ni uspelo priboriti, predvsem zaradi tega, ker je imel njen konj več mesecev težave z nogo.

Na koncu je ameriška ekipa osvojila drugo mesto. Foto: EPA
Na koncu je ameriška ekipa osvojila drugo mesto. Foto: EPA

Na igrah je tako nastopila prvič. Čeprav se ji na posamičnem tekmovanju v preskakovanju ovir z 12-letnim žrebcem po imenu Don Juan van de Donkhoeve ni uspelo uvrstiti v finale, pa je srebrno medaljo, skupaj z Lauro Kraut in McLainom Wardom, osvojila v skupinskem delu.

Za zlato odličje se je ameriška ekipa pomerila s švedsko. Predstavniki obeh držav so jahali brezhibno, Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson in Peder Fredricson pa so Američane na koncu premagali v času, na tretje mesto se je uvrstila Belgija. "Imela sem zares velike upe," je priznala Springsteen, ki je nase in celotno ekipo ponosna, saj so se borili do konca.

Dosežku je sledilo veliko vpitja in smeha domačih

"Noro je bilo," je še povzela navdušena 29-letnica, ki je po velikem uspehu z družino opravila hiter videoklic. "Vsi so kričali. Ničesar, kar so rekli, nismo razumele, veliko je bilo vpitja in smeha," je dejala, čeprav jih ni slišala dobro, pa je opazila, da ponosno nosijo oprave Team USA.

Med videoklicem je bilo veliko navdušenja. Foto: EPA
Med videoklicem je bilo veliko navdušenja. Foto: EPA

"Nisem presenečena, da je danes tu," je povedala 55-letna Kraut, nekdanja trenerka Springsteenove, ki se je na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 z Wardom zavihtela na prvo mesto. Springsteen, ki se je nad jahanjem navdušila, potem ko je opazovala učne ure svoje matere, je z olimpijsko prvakinjo sicer začela trenirati, ko je bila stara 18 let. Po besedah Krautove, ki je leta 2016 s Kentom Farringtonom osvojila srebro, naj bi že na začetku imela talent, potrebovala pa je le nekaj spodbude in usmeritve.