Foto: AP
Foto: AP

Vstop na koncert bodo imeli samo cepljeni, a ne, če cepivo nima zelene luči v ZDA, kar pomeni, da odpadejo tudi oboževalci, cepljeni z AstraZeneco.

"The Boss" je postavil stroga pravila za obiskovalce Broadwaya, ki se ponovno odpira 26. junija s koncertom v dvorani St. James. Imetniki vstopnic morajo imeti s seboj dokazilo, da so prejeli eno od treh cepiv, ki jih je za izredno uporabo odobrila ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) – dva odmerka cepiva Pfizerja-BioNTecha ali Moderne oz. en odmerek cepiva Johnsona & Johnsona.

To pomeni, da tisti, cepljeni z AstraZeneco, ki v ZDA nima dovoljenja, je pa široko razmahnjena v Kanadi in Veliki Britaniji, pa tudi drugje po Evropi, ne bodo imeli vstopa na "intimni večer z Bruceem, njegovo kitaro, klavirjem in njegovimi zgodbami", kot oglašujejo koncert.

Kanadčani: Burn in the USA!

Večina predstav se na Broadway vrača septembra. Springsteenov koncert bo nekakšen test. Foto: AP
Večina predstav se na Broadway vrača septembra. Springsteenov koncert bo nekakšen test. Foto: AP

Novica je naletela na precej ogorčenja v Kanadi, kjer je časopis Toronto Star objavil članek z naslovom "Burn in the USA" (Zgori v ZDA), besedna igra na Springsteenovo uspešnico Born in the USA (Rojen v ZDA). "Predstava mora dalje. A če si cepljen z AstraZeneco, nisi povabljen," so zapisali.

Jujamcyn, družba, ki ima v lasti dvorano za 1710 obiskovalcev, se izgovarja, da gre za določbo zvezne države New York in da bo edina izjema veljala za otroke, mlajše od 16 let, ki pa morajo še vedno izkazati negativni test na koronavirus in biti v spremstvu cepljene odrasle osebe, navaja Guardian. Niso pa obvezne zaščitne maske.

The Boss v življenjski formi

Springsteen na Broadwayu bo test za širše odpiranje Broadwaya, pri čemer številne druge predstave ne načrtujejo ponovnega začetka pred septembrom ali še pozneje. 71-letni pevec je v intervjuju za New York pred časom izrazil svoje frustracije, ker zaradi pandemije ne more nastopati.

"Moj bend je na vrhuncu, zbrali pa smo toliko znanja in veščin, da sem komaj čakal, da vse to pokažem ljudem. Sem na točki svojega ustvarjalnega življenja, ko se še nikdar nisem počutil vitalnejšega," je povedal.

AstraZeneca, ki v zadnjem času zaradi primerov krvnih strdkov nima najboljše reklame, se je na vse pretege trudila, da bi dobila dovoljenje za uporabo v ZDA, a je FDA želela več dokazov o učinkovitosti in zanesljivosti cepiva na preizkusih večjega obsega.