Z loparjem je zaradi izgubljanja točk večkrat udaril ob tla. Foto: AP
Z loparjem je zaradi izgubljanja točk večkrat udaril ob tla. Foto: AP

Italijanski tenisač Fabio Fognini je na tekmi proti Rusu Daniilu Medvedjevu, med katero je temperatura presegla 30 stopinj Celzija, ruski teniški igralec pa je posledično kar dvakrat potreboval zdravniško pomoč, izgubil. Poraza ni sprejel dobro – že med tekmo je z loparjem večkrat udaril ob tla, po zadnji točki dvoboja pa ga je pobral in preprosto pustil v košu za smeti, ki je bil ob teniškem igrišču.

Priznal je, da je med izbruhom uporabil neprimerno besedo. Foto: AP
Priznal je, da je med izbruhom uporabil neprimerno besedo. Foto: AP

Zaradi izgube na olimpijskem teniškem turnirju se je hudo razjezil tudi besedno – sam nase je začel vpiti, pri tem pa je v svojem maternem jeziku večkrat ponovil homofobno žaljivko.

Za svoje dejanje se je pozneje opravičil na družbenih omrežjih, kjer je v besedilu, zapisanem na mavričnem ozadju, omenil, da so bile vremenske razmere med tekmo neverjetno vroče, nevzdržno vreme pa je vplivalo na njegovo glavo. Ob tem je priznal, da je uporabil zares neumen izraz. "Nikogar nisem želel prizadeti," je zapisal v zgodbi na Instagramu in poudaril, da mu je skupnost LGBT+ izjemno pri srcu, za nesmisel, ki ga je izustil, pa se iskreno opravičuje, poroča AP.

Vročekrvni Italijan ima za seboj zgodovino

Fognini je moral zaradi neprimernega vedenja sicer že večkrat plačati tudi denarno kazen. V Wimbledonu leta 2014 je zaradi neustreznega obnašanja v prvem krogu turnirja moral plačati 27.500 ameriških dolarjev (okoli 23.100 evrov), z odprtega prvenstva ZDA v New Yorku tri leta pozneje pa je bil vzkipljiv olimpijec tudi izključen, saj je vulgarno napadel sodnico. Poleg tega je moral takrat plačati kar 96.000 ameriških dolarjev (okoli 80.800 evrov) kazni in dobil prepoved igranja na dveh turnirjih za grand slam.

Italijan se večkrat razjezi. Foto: AP
Italijan se večkrat razjezi. Foto: AP

Zaradi žaljenja linijskega sodnika je moral letos aprila zapustiti tudi turnir v Barceloni. Tam se je po izgubljeni točki obrnil proti linijskemu sodniku in mu zabrusil nekaj ostrih besed. Posredoval je glavni sodnik in po pogovoru Italijana diskvalificiral. Fognini je takrat razbil lopar, med zapuščanjem igrišča pa se mu še vedno ni uspelo pomiriti.