Čeprav so varovanci Aleksandra Sekulića ostali brez medalje, kar je razžalostilo tudi navijače, je četrto mesto velikanski uspeh za reprezentanco, ki je prvič nastopila na olimpijskih igrah.

"Avstralci so zasluženo zmagali, tu nimamo kaj dodati. Dejansko pa so fantje, čeprav so izgubili to priložnost za bron, en mesec, od Litve naprej, držali celo Slovenijo na nogah. Zato jim kapo dol." To je le eden izmed komentarjev navijačev v navijaškem središču v Izoli, kjer gostuje terenski studio Vala 202.

Sorodna novica Slovenija obstala - vsi stiskali pesti za slovenski finale

Tudi drugi so optimistični glede košarkarske reprezentance. "Seveda je neko razočaranje, vsi smo pričakovali nagrado za eno- oziroma dvomesečno delo. Že uvrstitev na olimpijski turnir je bila velika stvar, to je preseglo pričakovanja. Tekma za finale proti Franciji je bila mogoče odločilna. Verjetno so se naši skurili. Čestitke Avstraliji, verjamem, da bo v Parizu medalja za naše." "Fantje so dali vse od sebe, pokazali so borbenost, ekipni duh."

Navijaški utrip med tekmo za bron v Ljubljani, Mariboru, Izoli in Novem mestu

Slovenija je ob 13. uri znova obstala. Kot je poročala novinarka TV Slovenija Barbara Vidmajer, je bilo središče Ljubljane nabito polno kljub času kosila. Pred zasloni se je zbrala velika množica navijačev, ki so glasno spodbujali naše košarkarje. "Zdi se, da tu okoli mene nihče ne dvomi o slovenski zmagi," je povedala Vidmajer.

Murić: Obljubim, da bo naslednjič drugačna zgodba

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, ki je med OI postal tudi zbirališče za športne dogodke, je tamkajšnji Zavod za šport, turizem, kulturo in mladino v osrednji dvorani pripravil projekcijo neposrednega prenosa na platnu, ki je veliko kar 14 x 6 metrov. "Novo mesto res živi s košarko, spomnimo, tukajšnji klub Krka je kar sedemkrat osvojil naslov državnega prvaka. In kar trije košarkarji, ki se v slovenski ekipi danes borijo za olimpijsko kolajno – to so Murić, Dimec, Dragić –, so se kalili tudi v novomeškem klubu Krka. Zanje, za vse fante v naši ekipi tudi v Novem mestu držimo pesti," je poročala novinarka TV Slovenija Petra Držaj.

Navijači so navijali tudi v Mariboru in drugih mestih po Sloveniji, pa tudi na dopustu.

Večstoglava množica navijala v Izoli
Rojstni dan praznovala ob spremljanju tekme
Navijaško vzdušje po Sloveniji
Sorodna novica Patty Mills z 42 točkami odnesel slovensko medaljo