Ljubomir Vranješ se bo moral od slovenske klopi posloviti po dobrih dveh letih. Foto: Reuters
Ljubomir Vranješ se bo moral od slovenske klopi posloviti po dobrih dveh letih. Foto: Reuters

"Sklicana bo seja predsedstva, na kateri bo po mojem mnenju absolutno prišlo do spremembe v strokovnem štabu. In če me vprašate, ali gre za spremembo na mestu selektorja, je moj odgovor da," je povedal Bobinac v izjavi za Televizijo Slovenija.

Bobinac: Vranješ ne bo več selektor

"O imenih potencialnih naslednikov danes ne bi, vzeli si bomo nekaj časa, vsekakor pa ne bo predolgo trajalo, kajti kmalu že začnemo kvalifikacije za naslednje veliko tekmovanje, moramo dobro razmisliti. Verjamem, da bomo naredili pravo potezo," je še povedal Bobinac.

Vranješ ima pogodbo z rokometno zvezo do olimpijskih iger leta 2024 v Parizu.

Slovenski rokometaši so se od evropskega prvenstva nepričakovano poslovili že po prvem delu, v katerem so izgubili proti Danski in Črni gori.

Rokometaši enotni, da so potrebne spremembe

Vranješ je slovensko reprezentanco prevzel tik pred evropskim prvenstvom leta 2020, ko je na selektorskem mestu zamenjal Veselina Vujovića. Slovenijo je takoj popeljal do polfinala, vendar se je medalja izmuznila.

Nadaljevanje ni bilo več tako rožnato. Na svetovnem prvenstvu lani se je Slovenija sicer prebila v drugi krog, a se nato ni uvrstila v četrtfinale, čeprav je bil dosegljiv. Slovenci so aprila ostali tudi brez olimpijskih iger, potem ko so bili na kvalifikacijskem turnirju uspešnejši Švedi in Nemci.

Klavrno slovo, prihaja nov selektor, morda Slovenec