Dean Bombač je dosegel štiri zadetke. Foto: RZS
Dean Bombač je dosegel štiri zadetke. Foto: RZS

S sedmimi goli je v napadu izstopal Aleks Vlah, vratar Klemen Ferlin je zbral kar 10 obramb.

Slovenci so imeli v prvem polčasu precej težav z bojevitimi tekmeci, ki so v uvodu vodili za dva zadetka. Šele v 18. minuti po golu Jureta Dolenca je z dvema goloma (10:8) prvič povedla tudi Slovenija. V končnici prvega dela so Rok Ovniček, Domen Novak in Matic Suholežnik poskrbeli za delni izid 3:0, ki je prinesel tudi lepo vodstvo ob polčasu z 19:15.

Razlika je v nadaljevanju naraščala, Nejc Cehte je povišal na 20:15, največja prednost je znašala plus 8 (30:22).

Uroš Zorman je bil zelo zaskrbljen zaradi poškodbe Ovnička. Foto: RZS
Uroš Zorman je bil zelo zaskrbljen zaradi poškodbe Ovnička. Foto: RZS

Poškodba Roka Ovnička
Pet minut pred koncem si je koleno poškodoval organizator igre Ovniček, ki je končal tekmo. Resnost poškodbe bodo razkrili zdravniški pregledi.

"Pozitivna stvar današnje tekme je zmaga, velika negativna pa poškodba Roka Ovnička. Do detajlnih pregledov ne bomo natanko vedeli, kakšnen je položaj, a ni izgledalo lepo. Upam na najboljše! Če ne bi bilo tega nesrečnega trenutka, bi rekel, da smo tekmo odigrali zelo dobro. V igri smo glede na tekmo v Slovenj Gradcu izboljšali kar nekaj stvari, od obrambe, napada, do učinka vratarjev. Napredujemo korak za korakom, vidi se, da se naša pripravljenost stopnjuje. Lahko sem zadovoljen," je dejal selektor Uroš Zorman.

V soboto se bo ob 17. uri v generalki pred evropskim prvenstvom v Nemčiji pomerila še s Hrvaško, nato pa bo selektor Uroš Zorman določil potnike za evropsko prvenstvo, kjer Slovenijo prvi nastop čaka 11. januarja proti Ferskim otokom v skupini D.

Na predtekmovanju bo Slovenija igrala še proti Poljski (13. januar) in Norveški (15.). Prenosi bodo na TV Slovenija 2. Prvi dve ekipi bosta turnir nadaljevali v Hamburgu.

Slovenski rokometaši proti Črnogorcem blesteli v napadu

Pripravljalna tekma, Poreč:
SLOVENIJA – ČRNA GORA
37:32 (19:15)

Slovenija: Blagotinšek, Vujović, Marguč 4, Dolenec 2, Cehte 3, Slatinek Jovičić 3, Kodrin 1, Zarabec 1, Ferlin, Horžen, Mazej, Ovniček 3, Bombač 4, Mačkovšek 3 (1), Novak 4, Vlah 7, Lesjak, Drobež, Suholežnik 2.

Črna gora: Matović, Bakić 3, Dragašević, M. Vujović 3, Čapor 3, Čepić 2, B. Vujović 1, Suljević, Kaluđerović 1, Radović, Simić, Lazović 5, Borozan 5, Božović 1, Vujačić 1, Anđelić 4, Grbović 3.

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (1), Črna gora 0.

Izključitve: Slovenija 12, Črna gora 8 minut.