Gauthier Mvumbi je ena izmed zvezd letošnjega svetovnega rokometnega prvenstva v Egiptu. Foto: EPA
Gauthier Mvumbi je ena izmed zvezd letošnjega svetovnega rokometnega prvenstva v Egiptu. Foto: EPA

26-letnik je pritegnil pozornost že na obračunu z Argentino, ki je bil sploh prva tekma Konga v zgodovini svetovnih prvenstev. Skoraj dva metra visokega in več kot 110 kilogramov težkega krožnega napadalca so Argentinci težko krotili, v 11 minutah in 17 sekundah je zadel štiri gole iz šestih poskusov.

Blestel je tudi proti Dancem, aktualnim svetovnim in olimpijskim prvakom. Znova je mrežo zatresel štirikrat, šele v drugem polčasu je prvič zgrešil strel. "Danci so svetovni prvaki. Zabil sem jim štiri gole," je na družbenih omrežjih zapisal igralec, ki ni mogel skriti svojega zadovoljstva. Čeprav je s svojimi reprezentančnimi kolegi po porazu proti Bahrajnu (34:27) že končal nastope v Egiptu, je na športnem zemljevidu nedvomno pustil svoj pečat.

Med drugim so njegove predstave pritegnile tudi pozornost legendarnega Shaquilla O'Neala, ki je na Instagramu na videoposnetku dejal: "Pravijo, da si Shaq rokometa, kaj dogaja?" Mvumbi je bil presrečen. "Sanje, ki so postale resničnost," je zapisal na Instagramu. In dodal: "Shaq, moja zvezda, zahvaljujem se ti za sporočilo in podporo. Trenutno še ne dojemam vsega, kar se dogaja, a lahko povem le: živite svoje sanje in se borite za to, kar ste."