Francozinji Julia Simon in Justine Braisaz sta zgrešili dvakrat, v smučini pa sta blesteli. Foto: EPA
Francozinji Julia Simon in Justine Braisaz sta zgrešili dvakrat, v smučini pa sta blesteli. Foto: EPA

23-letna Francozinja se je veselila druge zmage v svetovnem pokalu, pred dvema letoma je bila najboljša tudi na tekmi s skupinskim štartom v Annecyju. Z dvema zgrešenima streloma je za 11,2 sekunde ugnala Ukrajinko Julijo Džimo, ki je zadela vse tarče, tretja pa je bila rojakinja zmagovalke Julia Simon, ki je zaostala 17 sekund z dvema zgrešenima streloma.

Nastopile so tudi tri slovenske biatlonke, ki pa so končale v ozadju. Lea Einfalt je zgrešila štiri tarče in končala na 68. mestu. Polona Klemenčič je zasedla 76. mesto s petimi zgrešenimi streli, Nika Vindišar pa je bila 87.

Malijeva zadovoljna z delom servisne ekipe
"Punce so danes smuči pohvalile in je bilo delo servisne ekipe opravljeno dobro. Na žalost so vse zgrešile na prvem strelskem nastopu. Strelišče tukaj je zelo specifično in z dekleti smo nastreljevale povsem levo na strelišču, ki je čisto na drugem koncu strelišča, kjer se strelja leže. Veter na obeh koncih strelišča se spreminja in na žalost so bile naše punce premalo pogumne s korekcijami na prvem strelskem nastopu. Če bi dekleta imela malo več izkušenj in dodale še malo več korekcije, bi padle tudi tiste tarče, ki so bile ustreljene na rob," je nastop ocenila trenerka Andreja Mali.

Biatlonke so se letos pomerile že v šprintu, ki ga je v nedeljo dobila Dorothea Wierer, aktualna zmagovalka svetovnega pokala. Italijanska je tokrat končala na sedmem mestu, v teku je bila odlična, a si je pristreljala tri kazenske minute. V Östersundu konec tedna sledita še obe štafetni preizkušnji.

Posamična tekma, 15 km (Ž):     * 
 1. J. BRAISAZ   FRA  42:35,1 (2) 
 2. J. DŽIMA    UKR   +11,1 (0) 
 3. J. SIMON    FRA   17,7 (2) 
 4. I. TANDERVOLD NOR   25,2 (1) 
 5. L. KUKLINA   RUS   38,8 (2) 
 6. L. HAECKLI   ŠVI  1:05,7 (3) 
 ...                  
 68. L. EINFALT   SLO  6:35,5 (4) 
 76. P. KLEMENČIČ  SLO  7:12,5 (5) 
 87. N. VINDIŠAR  SLO  8:49,0 (6) 
                    
                    
 * - zgrešeni streli/kazenske minute 
Skupni vrstni red (2/25):            
 1. D. WIERER      ITA    96 
 2. M. DAVIDOVA     ČEŠ    78 
 3. M. ROEISELAND    NOR    76 
 4. J. SIMON      FRA    72 
 5. F. PREUSS      NEM    72 
 6. L. HAECKLI     ŠVI    72