Zaradi vetra so v nordijskem centru Les Tuffes v francoski Juri odpovedali poizkusno serijo. V prvi seriji je Hafnar poskrbel za četrti najboljši dosežek, njegov skok 91 metrov pa je bil drugi najdaljši. V finalu pa je z daljavo 89 metrov (247,1 točke) skočil na stopničke.

"Koncentracijo sem držal na maksimumu in tudi motivacijo, ker mi treningi niso šli tako dobro, in se mi je zdelo, da se je pokazalo v pravem trenutku," je po zahtevni preizkušnji, ki jo je motil veter, na novi 90-metrski skakalnici v nordijskem centru na francoski strani pogorja Jure na območja Premanona dejal skakalec iz Stražišča pri Kranju. "Konkurenca je definitivno močna, se pa poznamo že s prejšnjih mednarodnih tekem. Sam sebe nisem uvrščal med favorite, prišel sem samo z željo narediti skoke, tako kot sem jih delal na prejšnjih treningih in tekmovanjih," je bil sproščen 17-letni Hafnar, za katerega razvoj sta skrbela oziroma skrbita Matjaž Triplat in Tilen Gros.

Hafnar je nase opozoril že tik pred odhodom v Švico na igre mladih z zmagama na tekmah alpskega pokala v Oberstdorfu, na veliki skakalnici. "Načeloma sem ljubitelj velikih skakalnic, ampak vseeno je treba skoke narediti na manjši ali na večji skakalnici in se obrestuje, če se to da," je povedal.

Skakati je začel, ko je bil star pet let in takoj vzljubil šport. "Na tem uspehu želim graditi naprej in upam, da se nikoli ne bom naveličal. Ne mislim si delati kakšnih posebnih ciljev. Ko bom prišel nazaj domov, bom šel takoj naprej trenirati," je dejal Hafnar.

V skokih je sicer zmagal Avstrijec Marco Wörgötter, ki je vodil že po prvi seriji. V prvi seriji je skočil 91,5 metra, v finalu 90 metrov, slavil pa je z izkupičkom 257,7 točke.

Drugi Slovenec Jernej Presečnik (233,8 točke) je osvojil šesto mesto.
Zmagovalka posamične preizkušnje smučark skakalk je Rusinja Ana Špinjeva (229,6 točke). Najboljša Slovenka je bila Lara Logar na sedmem mestu (191,6 točke), Pia Mazi je osvojila 16. mesto (176,8 točke).

OI mladih: Hafnar do srebrnega odličja

Prav na vseh treh izvedbah zimskih olimpijskih iger mladih športnikov so mladi slovenski skakalci osvajali odličja. Hafnar je tako zagotovil peto slovensko kolajno v posamičnih preizkušnjah v smučarskih skokih na ZOI mladih. V Lillehammerju pred štirimi leti sta bila zlata Ema Klinec in Bor Pavlovčič. Na prvih ZOI mladih v Innsbrucku pred osmimi leti pa je bil zlat Anže Lanišek, Urša Bogataj pa bronasta. Slovenci visoko ciljajo tudi na mešani ekipni tekmi.

Četrta slovenska medalja
To je že četrta slovenska kolajna na letošnjih ZOI mladih v Lozani. Alpski smučar Rok Ažnoh je srebro osvojil v superveleslalomu. Maks Perčič in Tjaš Lesničar pa sta osvojila zlato in srebro kot člana mednarodnih zasedb na turnirju hokeja 3 na 3. Njuni kolajni ne štejeta v nacionalno kvoto, tako da ima Slovenija uradno na ZOI mladih 14 kolajn.

Gros še en slovenski finalist
Slovenija je imela finalista tudi v šprinterski preizkušnji smučarjev tekačev. Na prizorišču Vallee de Youx se je za kolajne boril 18-letni Anže Gros in v razburljivem finalu osvojil peto mesto. Tekmovalec z Mlake pri Kranju, ki je pozimi tekač na snegu, poleti pa trenira atletiko ter tek na 1000 in 1500 metrov, je bil edini ne-Skandinavec v finalu sprinterske preizkušnje na 1,5 km progi v prosti tehniki. Slavil je Šved Edvin Anger.

Gros, v tek ga je preusmeril oče, trener in serviser Aleš Gros, ki je z njim tudi v Švici, je bil v kvalifikacijah 11., v četrtfinalu drugi v svoji skupini, v polfinalu v zelo hitri skupini četrti in je v zadnji krog napredoval kot srečni poraženec.

Nastopil je tudi pet mesecev mlajši Jošt Mulej iz Gorij pri Bledu. V kvalifikacijah je bil šesti, a se mu je nato popolnoma ponesrečil četrtfinalni nastop in je osvojil končno 26. mesto.

V šprintu smučarskih tekačic je slavila 16-letna Švicarka Siri Wigger, ki je zlato gostiteljici ZOI mladih pritekla že v sobotnem krosu smučarskih tekačic. Golničanka Klara Mali je dobro nastopila v kvalifikacijah s šestim mestom, a svoj nastop sklenila v četrtfinalu za končno 26. mesto.
Na prizorišču preizkušenj v smučanju prostega sloga v Villarsu se je izkazala edina slovenska predstavnica v smučarskem krosu Marta Rihtaršič, ki se je najprej kalila v alpskem smučanju in se nato preusmerila v smučarski kros.

17-letna Škofjeločanka je bila v predtekmovanju v svojih skupinah dvakrat najhitrejša, enkrat je bila druga in dvakrat tretja ter bila s tem zelo blizu zgodovinskemu polfinalu za slovenski ženski smučarski kros. Rihtaršičeva je zbrala 15 točk, polfinale pa je v svoji kvalifikacijski skupini zgrešila za eno točko.

Osvojila je končno 11. mesto od 24 nastopajočih. Zmagala je Švicarka Karolina Marie Krista.