Marušo Ferk je takole odneslo na najnevarnejšem ovinku, zaradi katerega so tekmo tudi odpovedali. Foto: Reuters
Marušo Ferk je takole odneslo na najnevarnejšem ovinku, zaradi katerega so tekmo tudi odpovedali. Foto: Reuters
Maruša Ferk
Smučarka iz Blejske Dobrave je po padcu takole obležala na smučišču. Sčasoma se je pobrala in se spustila v cilj. Foto: EPA
St. Moritz
V St. Moritzu jo je najprej zagodlo vreme, nato pa se je izkazalo, da so na progi Corviglia postavili za smučarke prezahtevno superveleslalomsko progo. Foto: EPA
Tina Maze
Tina Maze je 2. februarja 2008 s številko 47 senzacionalno prišla do prve zmage v smuku. Foto: Reuters

Maruša Ferk je nastopila druga in je imela po 40 sekundah vožnje že skoraj sekundo prednosti pred Britt Janyk, ko jo je z visoko hitrostjo odneslo prek skoka. Ferkova je izgubila ravnotežje in je iz višine trdo padla na tla. Ko se je dvignila, se je takoj prijela za že prej načeto koleno.

Samostojno odsmučala v dolino
Po 10-minutni prekinitvi se je Ferkova sama spustila v dolino, kar nakazuje, da ne gre za kakšno hujšo poškodbo. 22-letnica iz Blejske Dobrave je grdo padla že na zadnji tekmi v Lake Louisu, kjer si sicer ni poškodovala kolenskih vezi, je pa morala zaradi bolečin jemati protibolečinske tablete, da je sploh bila nared za pot v Švico.

Prezahteven ovinek za smučarke
Kmalu je prišlo še do ene odpovedi, saj so v cilj prišle le tri od šestih tekmovalk. Tudi za odstop Regine Mader in Johanne Schnarf je bil usoden ovinek na dveh tretjinah proge, kjer je grdo padla Maruša Ferk.

Superveleslalom v Val d'Iseru
Po pregledu posnetkov padcev so se pri FIS-u z Atlejem Skardalom na čelu odločili, da drugi superveleslalom sezone odpovedo. Kasneje so se odločili, da bodo superveleslalom izvedli v petek, 17. decembra v Val d'Iseru, kejr bosta v soboto in nedeljo še smuk in superkombinacija.

Vrnitev v srečni kraj Črnjanke
Tina Maze
se po njej neljubi Severni Ameriki, kjer razen v Whistlerju ni dosegla ničesar odmevnega, vrača v Evropo in njen srečni St. Moritz. Najboljša slovenska alpska smučarja je v tem svetovljanskem švicarskem zimsko-športnem središču zmagala že dvakrat - na smuku 2008 in na veleslalomu 2004. Cilj Črnjanke in njene ekipe je jasen: prve zmagovalne stopničke v sezoni 2010/11.

Prvi superveleslalom sezone je pripadel Lindsey Vonn, drugo mesto pa je zasedla njena prijateljica in hkrati velika tekmica Maria Riesch. Mazejeva pa je tako kot Ferkova v Lake Louisu odstopila.

ST. MORITZ, superveleslalom (Ž)

Tekma prekinjena pri številki 7:
1. L. GUT ŠVI 1:03,85
2. B. JANYK KAN 1:04,40
------------- na štartu: ------------
13 J. MANCUSO ZDA
14 A. DETTLING ŠVI
15 I. JACQUEMOD FRA
16 A. FISCHBACHER AVT
17 M. RIESCH NEM
18 T. MAZE SLO
19 L. VONN ZDA
20 F. SUTER ŠVI
21 E. GÖRGL AVS
22 A. PÄRSON ŠVE
54 T. ROBNIK SLO
Odstop: Ferk, Mader, Schnarf