Planica ostaja magnet za slovenske ljubitelje športa, če se lep pomladanski dan ujame z zmago slovenskega skakalca, je vse skupaj že pravljično. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Planica ostaja magnet za slovenske ljubitelje športa, če se lep pomladanski dan ujame z zmago slovenskega skakalca, je vse skupaj že pravljično. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kranjec prvič slavil v Planici
Prva slovenska zmaga na velikanki

Robi Kranjec je s četrto zmago kariere uresničil sanje, da enkrat slavi še pred domačimi navijači. Kar je v Kranjski Gori uspelo Križaju, Petroviču in Koširju in kar je v Planici do danes le Primožu Ulagi, je zdaj še Kranjcu. Priznal je, da je bilo že zato težko, ker so vsi pričakovali zmago. Celo trener Goran Janus mu je rekel: "Danes od tebe pričakujem samo zmago, nič drugega." S pomočjo psihologa je to breme zmanjšal na minimum. Spal ni najbolje, zjutraj se je zgodaj zbudil, ampak ni bilo krivo lajanje njegovega psa Ozyja, saj ga je zadnjo noč "posodil" Juretu Šinkovcu.


Le kaj se zdaj oglašajo Avstrijci?

V šovu Robija Kranjca so uživali vsi. Kako se je z njim veselil Simon Ammann! Pa tudi Avstrijci: "Privoščim mu, zakaj bi bili vedno na vrhu Avstrijci," je povedal Gregor Schlierenzauer. A brez večnega "trenja" v odnosu Avstrija - preostali svet le ni šlo. Kranjec je po finalnem skoku pokazal na svoj dres, pokazal na "plombo" in sodnikom sporočil: Poglejte, imam regularen dres. Kot nam je povedal Jure Šinkovec, so imeli namreč Avstrijci in Norvežani pripombe na nekatere drese, kar se sliši precej neverjetno, saj naj bi prav avstrijski skakalci večkrat razburjali konkurenco zaradi prevelikih dresov.

Planica, pripravi se na tisoče "romarjev"
Ekstremnih daljav v Planici v prvi polovici štiridnevnega sporeda še ni bilo, čeprav je vodja tekmovanja Jelko Gros "obljubil", da bomo videli veliko poletov med 230 in 240 metrov. Toda praznik zaradi tega ni nič manjši. Poskočnost in razigranost slovenskih fantov z Robijem Kranjcem na čelu sta pravi magnet za množice. V petek je bilo 11 tisoč gledalcev, konec tedna jih pričakujejo vsak dan po 30 tisoč. Pijanskih ekstremov za zdaj ni bilo, je pa povsod eno veliko veselje in na vsakem koraku razposajeno vpitje "ija ija ijao" in "kdor ne skače ni Sloven'c".

SOBOTNI PROGRAM
Ekipna tekma:
09:00 Poskusna serija
10:00 Prva serija
11:00 Finalna serija
12:00 Slovesna razglasitev rezultatov
12:20 Začetek zabavnega programa - Mi2
20:00 Uradna podelitev štartnih številk (prireditveni prostor Vitranc, Kranjska Gora)


Če se ne boste odpravili v dolino pod Ponce, lahko polete spremljajte na TVS 2 in MMC-ju!

Kranjec prvič slavil v Planici
Prva slovenska zmaga na velikanki
Kdor zmaga v Planici, ima v zavesti slovenskih ljubiteljev skokov posebno mesto in Robi Kranjec se tega zaveda: "Ko bom čez 30 let prišel sem, bodo še vedno vsi govorili: Robi je takrat zmagal." Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ko je v prvi seriji Robi Kranjec z velikim naskokom prevzel vodstvo, so navijači ponoreli, krik navdušenja pa je ušel tudi tiskovnemu predstavniku Smučarske zveze Tomiju Trbovcu, ki je v četrtek izpolnil stavo in Kranjcu zaradi njegovega naslova prvaka v Vikersundu na vrh skakalnice nosil smuči. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Po Robijevem finalnem skoku so še bolj zavihrale slovenske zastave, saj je bilo jasno, da bo 215 metrov dovolj za zmago. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Poškodovani Peter Prevc v pogovoru z novinarko TV Slovenija Saro Oblak. Mladi skakalec ni prav nič obžaloval, da ne more tekmovati, saj pravi, da je trenutno enostavno preveč polomljen, da bi lahko mislil na polete. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Jurij Tepeš je s 15. mestom zaokrožil slovenski uspeh. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Predsednik SZS-ja Tomaž Lovše je zaploskal veliki predstavi Robija Kranjca. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Nekdanji skakalec in uspešen trener Vasja Bajc si je tekmo ogledal z nekdanjim alpskim smučarjem Grego Benedikom. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Veslaški šampion Iztok Čop v Planico vedno pripelje vso družino. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Vražja dekleta, prihodnost slovenskega skakanja: Ema Klinec, Špela Rogelj in Urša Bogataj. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Gregor Schlierenzauer je bil dobro razpoložen in je z veseljem delil avtograme, povedal pa je tudi, da privošči zmago Robiju Kranjcu in veliki globus Andersu Bardalu. Sam je imel namreč v letošnji sezoni za cilj zlasti dobiti novoletno turnejo, kar mu je uspelo. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Vesela druščina iz Poljske se je na poti na smučanje v Franciji za en dan ustavila v Planici. No, niso bili povsem prepričani, ali res samo za en dan. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Real Wild Child (Iggy Pop) je bila prava glasba za rokenrolovske užitke veselega gospoda. Foto: MMC RTV SLO/T. O.