Goran Janus (levo) je s svojimi varovanci v Saporu poskrbel za nov mejnik slovenskih smučarskih skokov. Foto: Aleš Fevžer
Goran Janus (levo) je s svojimi varovanci v Saporu poskrbel za nov mejnik slovenskih smučarskih skokov. Foto: Aleš Fevžer
Konec tekme v Saporu in slovesna podelitev
Primož Peterka o uspehih Petra Prevca

Po prejetem velikem odmerku samozaupanja in potrditvi forme so pred novimi izzivi optimistični. "Res je bilo lepo, moram reči, da sem prav užival tukaj v Saporu. Fantje so skakali super, ne odlično, ampak super. Vemo, da konkurenca ni bila kompletna in da so nekateri manjkali, kljub temu pa smo tisto, po kar smo sem prišli, tudi odnesli in si zagotovili veliko zalogo točk," je bil navdušen glavni trener Goran Janus.

O skupnem seštevku ne bo veliko razmišljal
Peter Prevc
je v soboto prevzel vodstvo v svetovnem pokalu, pred zadnjimi 10 tekmami ima 91 točk več kot drugouvrščeni Poljak Kamil Stoch: "Konec tedna se je zelo dobro iztekel. Vesel sem, da dosegam takšne rezultate, a ob rezultatih mi je najpomembneje, da delam zelo dobre skoke, da tehnično delam čim manj napak. Za to se trudim in mi za zdaj kar dobro uspeva, s tem pa potem pridejo tudi rezultati. Prednost v svetovnem pokalu je lepa, a do konca je še deset tekem. Treba je biti osredotočen na skoke, o skupnem seštevku ne bom veliko razmišljal. Če bo skupna zmaga, bo, če ne, pač ne bo, moj fokus bo vedno na skokih."

Po sobotni tekmi, ko je zmagal Prevc, se je Jernej Damjan pošalil, da je moštvenemu kolegu prepustil zmago. V nedeljo očitno ni bilo več tako. "Če mi je včeraj pustil, potem danes ni bil več uvideven in mi ni pustil na vrh ter je zato zmagal," je Damjanu odgovoril Prevc. A šalo na stran: "Na vsaki tekmi da vsak vse od sebe in se potrudi, kako se razplete, pa vidimo na koncu. Zelo super je, da je bil danes tudi Robi tretji ter so se končno tudi njemu stvari postavile na mesto in je naredil super rezultat. To so rezultati, ki nas vse tekmovalno dvignejo na še višjo raven."

Kranjec zelo zadovoljen z obema izidoma
Smejalo se je tudi Robertu Kranjcu, potem ko je v olimpijski zimi prvič stopil na zmagovalni oder: "Zelo sem zadovoljen s koncem tedna na Japonskem. Vesel sem četrtega in tretjega mesta, še vedno pa sem imel v prvi seriji ali slabše razmere ali je bilo nižje zaletno mesto, zato bi težko meril na kaj višjega. Ne glede na vse sem zelo zadovoljen z obema izidoma, ki sta lepa potrditev pred Sočijem in mi dajeta dodatno mero samozavesti pred Willingenom. Super, odlično. Česa več si nisem upal niti želeti, še zlasti po teh zadnjih tekmah. Realno je bilo to."

O trojni zmagi pa je Kranjec povedal: "Ne glede na okrnjeno konkurenco v Saporu bo to zmagoslavje zapisano z velikimi črkami. Je nekaj posebnega in sem super vesel, da sem bil udeležen pri tem."

Damjan je prvič slavil v svetovnem pokalu in v posamični konkurenci petič stopil na oder za zmagovalce. "Resnično sem vesel, saj sem prvo zmago čakal res zelo dolgo. Zdaj je vendarle prišla. Imel sem tudi nekaj sreče z vetrom, kar sem izkoristil," je bil uspeha vesel Damjan.

Konec tekme v Saporu in slovesna podelitev
Primož Peterka o uspehih Petra Prevca