Rok Justin je pred začetkom zimske sezone postal poletni državni prvak. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Justin je pred začetkom zimske sezone postal poletni državni prvak. Foto: www.alesfevzer.com

Obe tekmi ta konec tedna je na norveški olimpijski napravi dobil domači skakalec Marinus Lindvik. V soboto je bil drugi Nemec Felix Hoffman, tretji pa še en Norvežan Robin Pedersen. V nedeljo sta Lindviku na odru za zmagovalce družbo delala Nemec Constantin Schmid in Avstrijec Markus Schiffner.

Slovencev na nobeni tekmi ni bilo pri vrhu. Najboljši je bil obakrat Justin, ki je poletno sezono letos končal z naslovom državnega prvaka. 25-letni Žirovničan je bil na uvodni preizkušnji deseti, v nedeljo pa je zasedel sedmo mesto. V finalu je pridobil šest mest.

Jaka Hvala je bil na drugi tekmi 13., prvič pa je s 15. mestom točke osvojil Robert Kranjec, ki je bil po prvi seriji šesti. Na 17. mestu je končal Žiga Jelar, na 18. pa Nejc Dežman. Jurij Tepeš je bil le 62. Brez finala je Tepeš ostal tudi na prvi tekmi, ko je bil le 44. Brez točk je bil v soboto tudi 41. Kranjec, ob Justinu pa so jih osvojili še 15. Dežman, 18. Hvala in 20. Jelar.

Svetovni pokal se bo nadaljeval naslednji konec tedna v Engelbergu, kjer se bo v karavano po poškodbi vrnil Peter Prevc. Tekme celinskega pokala bodo tedaj v Ruki, pred koncem leta pa še v Engelbergu. V svetovnem pokalu po tekmah v Švici sledi novoletna turneja. Vmes, ko bosta dva tedna premora, bo na sporedu tudi slovensko državno prvenstvo.