26. univerzijado bodo namesto Maribora gostili italijanski Dolomiti. Foto: MMC RTV SLO
26. univerzijado bodo namesto Maribora gostili italijanski Dolomiti. Foto: MMC RTV SLO

Mednarodna študentska organizacija je na začetku marca po vseh težavah z mariborskimi organizatorji in po tem, ko je slovenska vlada odpovedala nadaljnje sofinanciranje po njihovem mnenju slabo vodenega projekta, omenjeni študentski športni dogodek štajerski prestolnici odvzela ter napovedala tožbe.

FISU-ju se je uspelo dogovoriti s pokrajino Trentino na severu Italije. Generalni sekretar organizacije Eric Saintrond je izrazil veliko veselje, da jim je uspelo doseči dogovor, saj ima ta pokrajina že zgrajene vse potrebne športne objekte.

"FISU bo seveda nadomestnim prirediteljem pomagal, da bodo pripravili imeniten športni dogodek za vse udeležence. To dolgujemo svojim študentom - športnikom. Vse skupaj pa kaže na močno voljo družine FISU, da zagotovi kontinuiteto tega športnega dogodka tudi v času vsesplošne krize," je dejal Saintrond, ki mu bodo pri tem gotovo prav prišli tudi trije milijoni evrov, kolikor je Slovenija plačala za pridobitev pravic za organizacijo tega dogodka, a ga FISU po odpovedi nima namena vrniti.