Tina Maze je bila pričakovano oblegana z vseh strani, kljub neuspehu pa je vztrajno odgovarjala na vsa novinarska vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Tina Maze je bila pričakovano oblegana z vseh strani, kljub neuspehu pa je vztrajno odgovarjala na vsa novinarska vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Tina Maze
Mazejeva je slab(ši) rezultat v Mariboru pripisala bolezni in podlagi. Foto: EPA
Tina Maze in Jure Košir
V ciljni areni se je Tina Maze zapletla tudi v pogovor z Juretom Koširjem. Foto: MMC RTV SLO
Tina na slalomsko progo kot 14.
Tina razočarana s 13. mestom


Po samo 13. mestu na veleslalomu pred domačimi navijači povsem razumljivo. Na progi, kjer je lani zmagala s štartno številko 20 in se znova izstrelila med elito, je odsmučala svoj najslabši veleslalom sezone. Kljub očitni potrtosti pa je v ciljni areni potrpežljivo odgovarjala na vprašanja predstavnikov sedme sile in celo ustregla nekaj prošnjam za avtograme.

"Enostavno danes ni šlo. V prvi vožnji sem bila preagresivna, zato sem v drugo bolj spustila smučko, a očitno preveč rada delam zavoje. V Mariboru sem imela vedno težave na ravnini. Tam moraš razvijati hitrost, zato se vsak pritisk na podlago maščuje. Lani je bilo veliko lažje, ker je bilo bolj ledeno. A pogoji so bili za vse enaki in krivim lahko le sebe," je svoj nastop komentirala Črnjanka.

Prelahka proga
"V drugi vožnji je bilo malenkost bolje. Ne vem sicer, kakšen je bil vmesni čas, ampak v zgornjem delu se mi je zdelo kar v redu. Spodaj sem naredila napako, zapeljala iz idealne linije. Danes je bilo zelo težko tekmovati. Razlike so bile velikanske. Veleslalom je bil bolj naklonjen tistim, ki niso znane kot dobre veleslalomistke. Proga je bila zelo lahka. Že na začetku nisem imela pravega občutka. Med dvema vožnjama je težko veliko spremeniti. Tudi energije nisem imela toliko kot po navadi. Po bolezni se je vedno težko vračati."

"Če bi bila drugačna podlaga, bi verjetno zmagala"
Razloge za neuspeh je Mazejeva poleg bolezni iskala v negotovosti po zadnjih slabših rezultatih in predvsem v podlagi. "Če bi bila drugačna podlaga, bi tukaj verjetno zmagala," je povedala Mazejeva. Na koncu je priznala, da je k slabšemu rezultatu "pripomoglo" tudi breme pritiska. "Težko je tu tekmovati. Jaz sem tista, ki vlečem celo žensko slovensko smučarijo. Delam s svojo ekipo, od slovenske smučarije pa nimamo tako rekoč nič, to je težko sprejemati." Na strupeno puščico se je takoj odzval trener ženskih reprezentanc Dejan Poljanšek: "S tem se ne morem strinjati. Pred sezono smo naredili dogovore. Teh se držimo. V tej situaciji je težko komentirati. Upam, da bomo to situacijo kmalu rešili."

Takoj po veleslalomu na trening slaloma
Kljub razočaranju Korošico optimizem ne zapušča: "Gremo iz tekme v tekmo. Moram ostati mirna. Glavni cilj so olimpijske igre. Do takrat je še dober mesec časa in upam, da bom prav tam na vrhuncu forme."

Takoj po odhodu iz ciljne arene je Mazejeva odšla na trening slaloma. In kakšna so pričakovanja za nedeljo? "V slalomu bo po mojem mnenju malce lažje. Tam ni veliko ravninskega dela. Imam dobro številko in upam, da jo bom izkoristila. Rezultat med deset bi bil čisto OK."

Prva vožnja se bo začela ob 9.15, druga pa ob 12.15. Prenos si lahko ogledate tudi na spletni strani MMC-ja.

Slalom, štartna lista:
1 K. ZETTEL AVT
2 Š. ZAHROBSKA ČEŠ
3 M. RIESCH NEM
4 M. SCHILD AVT
5 L. VONN ZDA
6 T. POUTIAINEN FIN
7 S. AUBERT FRA
8 F. HANSDOTTER ŠVE
9 M. PIETILÄ HOLMNER ŠVE
10 F. CHMELAR NEM
11 C. GEIGER NEM
12 A. PÄRSON ŠVE
13 A. JELUŠIĆ HRV
14 T. MAZE SLO
15 S. RIESCH NEM
25 M. FERK SLO
79 S. GLOBOČNIK SLO
80 A. DREV SLO
83 K. LAVTAR SLO
81 U. HAFNER SLO
Tina na slalomsko progo kot 14.
Tina razočarana s 13. mestom