Tino Maze bo na domačem prizorišču vsak dan spodbujalo okoli 20.000 navijačev. Foto: Reuters
Tino Maze bo na domačem prizorišču vsak dan spodbujalo okoli 20.000 navijačev. Foto: Reuters
Dvodnevna vstopnica stane 15 evrov. Foto: Nina Cverlin
Tudi otoplitev ne more ogroziti 51. Zlate lisice

Z optimizmom je razvoj dogodkov pospremil tudi vodja tekmovanja Gorazd Bedrač: "Progo smo preparirali z injekcijsko desko, kar se nam je zelo dobro posrečilo. Struktura snega je kompaktna, na vsej tekmovalni liniji je količina snega nespremenjena, proga pridobiva na tekmovalni trdoti. Če bi namesto oblačnosti imeli jasno vreme, bi vsi ukrepi delovali še hitreje, a gostota snega je takšna, da ne vidimo težav, da bi progo spravili v čim boljše tekmovalno stanje."

"Progo bomo na sam dan tekmovanja utrjevali s soljo, če bo to potrebno, ta trenutek pa ostaja takšna, kot je. Zdaj samo še urejamo zaščito okrog tekmovališča, ograje in ostale objekte, da bo vse pripravljeno za tekmovanje. Direktor svetovnega pokala Atle Skaardal prihaja v petek dopoldne, je zelo umirjen in FIS ne dela nobene panike, nam popolnoma zaupa glede tega, kar je treba izvesti," je dejal Bedrač.


Generalni sekretar tekmovanja Srečko Vilar je poudaril, da prireditelji pričakujejo velik spektakel: "Pričakujemo veliko odmevnost, saj se po enem letu spet vračamo v Maribor. Pripravili smo se, da se dokažemo po organizacijski plati, gostimo najboljšo smučarko na svetu Tino Maze v svojem okolju, vse to zagotavlja ogromno gledalcev in medijsko odmevnost. Velik del dogajanja bi izpod Pohorja radi prenesli tudi v mesto, zato smo pripravili dve javni žrebanji startnih številk na Trgu Leona Štuklja v petek in v soboto, ki bosta pospremljeni z glasbenimi koncerti po 17. uri popoldan. V program verjamem in vem, da se bomo tudi v Mariboru približali superlativom."

Prometna ureditev bo pod Pohorjem zasnovana kot pred dvema letoma, to je po sistemu krožnega prometa. Če se bodo vsa parkirna mesta zapolnila, bo mogoče parkirati tudi pri Obrambnem domu in se od tam na prizorišče odpraviti z brezplačnim prevozom.

Vstopnice za odrasle so 10 evrov za posamezni dan, dvodnevna stane 15 evrov, za mladino od osmega leta pa pet evrov. Mlajši od osmih let si bodo tekmo lahko ogledali brezplačno. Prireditelji pričakujejo vsak dan od 15 do 20 tisoč obiskovalcev.

Tako sobotni veleslalom kot nedeljski slalom boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na TV SLO, Valu 202 in MMC-ju.

Tudi otoplitev ne more ogroziti 51. Zlate lisice