David Poisson 1982 - 2017. Foto: EPA
David Poisson 1982 - 2017. Foto: EPA

Poisson se je v Nakiski s francosko reprezentanco pripravljal na začetek sezone v hitrih disciplinah. Trčil je v drevo in bil takoj mrtev. Na prizorišču tragedije so bile tudi nekatere druge reprezentance (avstrijska, švicarska), seveda so vsi globoko pretreseni.

V svetovnem pokalu je Poisson debitiral leta 2004. Decembra 2015 je bil v Santa Caterini tretji, kar je njegova edina uvrstitev na stopničke. Največji uspeh je dosegel na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, ko je v smuku osvojil tretje mesto.

Smrt Davida Poissona je novo opozorilo, kako nevarno je alpsko smučanje, posebej smuk. Zadnja odmevnejša tragedija se je zgodila oktobra 2001, ko je na treningu v trčenju z nemškim trenerjem življenje izgubila Francozinja Regine Cavagnoud, še vedno pa je v spominu ljubiteljev smučanja tudi tragična nesreča Avstrijke Ulrike Maier, ki se je januarja 1994 ubila na smukaški tekmi v Garmischu.

Tudi v preostalih smučarskih disciplinah se dogajajo nesreče s smrtnim izidom. Na tekmi smučarjev prostega sloga v krosu se je pred petimi leti v Grindelwaldu ubil Kanadčan Nick Zoricic, istega leta se je smrtno ponesrečila kanadska smučarka prostega sloga Sarah Burke ...