Peter Prevc je v tej sezoni zmagal že sedemkrat. V Kulm odhaja po novo lovoriko. Foto: Reuters
Peter Prevc je v tej sezoni zmagal že sedemkrat. V Kulm odhaja po novo lovoriko. Foto: Reuters
Goran Janus
Slovenski trener Goran Janus je napovedal napad na dve kolajni. Foto: www.alesfevzer.com
Dve leti od prve zmage Petra Prevca

Najvišje seveda meri najboljši skakalec te zime Peter Prevc, ki vodi v svetovnem pokalu, v velikem slogu pa je dobil tudi novoletno turnejo.

Nastopili bodo še Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Anže Lanišek in Andraž Pograjc. Treningi bodo 14. januarja, 15. in 16. bosta po dve seriji posamične tekme, 17. januarja pa še ekipni nastop.

Prevc: Težje je bilo na novoletni turneji
"Čisto vse še ni pripravljeno za Kulm, danes bomo na treningu v Planici delali še zadnje 'finese'. Poletov se veselim, toda starejši kot si, bolj te je strah. Letalnico je treba spoznati, ker se lahko hitro kaj obrne in nisi uspešen. Sam celotnega svetovnega prvenstva v poletih nisem še nikoli odskakal. Dva dni zaporedoma bo potekala tekma na isti skakalnici, to je nekaj posebnega, vendar je bilo težje na novoletni turneji, saj se je bilo v nekaj dneh treba privajati na nove skakalnice,"
je menil Prevc in napovedal, da bo na Kulm gotovo prišlo veliko slovenskih navijačev.

Norvežani "nevarni kot pri norcih"
Prevc je sicer o favoritih povedal: "Tile Norvežani so nevarni kot pri norcih. Zadnjič smo videli drugo serijo, ko je Andreas Stjernen le razprl smuči in ga je poneslo, Daniela Andreja Tandeja tudi. Vseh pet je lahko nevarnih, na tekmi v nedeljo je bilo med deseterico pet Norvežanov, še Kenneth Gangnes, Anders Fannemel in Johann Forfang. Isto je bilo na novoletni turneji. Severin Freund in Richard Freitag sta v Willingenu pokazala dobre skoke, tu sta še Stefan Kraft in Michael Hayböck. Kraft je imel veliko smole v finalu, kar se mu ni prvič primerilo v tej sezoni. To pa je nekako to. V naši ekipi sta še Jurij Tepeš, pri katerem ne vemo, kako se bo 'vrgel v smuči', Robi Kranjec tudi lahko daleč skoči."

Janus meri na dve kolajni
Slovenski trener Goran Janus je ekipo v torek peljal še na zadnji trening v Planico, nato pa sledi pot v Kulm: "V četrtek po dveh skokih treninga bo eden izmed slovenske peterice, ki potuje na Kulm, odpadel. Lahko sicer že zdaj rečem, da gre tja Pograjc bolj za rezervo. Po SP-ju se bo ekipi znova priključil Domen Prevc. V Zakopane in Saporo gremo torej ponovno z najmočnejšo ekipo. Na SP-ju v poletih si želimo imeti enega skakalca do tretjega mesta, še enega do desetega ter vse štiri med trideseterico. Tudi ekipno želimo biti med prvimi tremi, bo pa to skušalo narediti skupaj pet, šest ekip in ne bo lahko. Cilji so visoki, upam, da bomo uspešni."


Televizija Slovenija bo v prihodnjih tednih producent mednarodnega TV-signala na kar šestih športnih prireditvah v Sloveniji. In sicer dvakrat v Planici, na Rogli, Pohorju, v Ljubnem in Kranjski Gori. Več preberite tukaj.


Tepeš: Ne skačem tako kot lani v Planici

"Malo mešani občutki so pri meni, ker mi ne gre vse po željah. Posamezni skoki so dobri, toda včasih na tekmi vse pokvarim v preveliki želji po uspehu. Upam, da bom odpravil napake in da bom na Kulmu korak za krakom gradil formo in da ne bom šel na silo,"
je povedal Kranjec, že svetovni prvak v poletih. "Moram biti realen, ker v tej zimi še ne skačem tako kot v Planici lani, toda potrudil se bom, da bom uspešen," je napovedal Tepeš.

Lanišek: V Planici odpraviti težave
"Nihanja v sezoni bodo pri meni še vedno, nisem dolgo v svetovnem pokalu. Želim pa si, da bi danes na treningu v Planici odpravil težave, ki so se pokazale v Willingenu. Niso pa velike,"
je menil Lanišek. "V celinskem pokalu sem imel že nekaj dobrih izidov, nekatere tekme pa se mi niso izšle po pričakovanjih. Moj cilj je, da se na treningih izkažem in uvrstim v ekipo," pa si je zaželel Pograjc.

Dogajanje iz Kulma si lahko od četrtka naprej ogledate v neposrednem prenosu na TVS 2 in na MMC-ju.

Dve leti od prve zmage Petra Prevca