Ko se srečata Tine in Tina: MMC je v sodelovanju s Tino Maze in Milka Ski Stars pripravil nagradno igro in izžrebancu Tinetu Erjavšku v Mariboru omogočil srečanje in pogovor s Tino Maze. Foto: MMC RTV SLO/Foto Shipo
Ko se srečata Tine in Tina: MMC je v sodelovanju s Tino Maze in Milka Ski Stars pripravil nagradno igro in izžrebancu Tinetu Erjavšku v Mariboru omogočil srečanje in pogovor s Tino Maze. Foto: MMC RTV SLO/Foto Shipo

Zdi se mi, da je Tina, ko ni novinarjev zraven, čisto preprosta, ker ji ni treba paziti na vsako besedo.

Tine Erjavšek
Čast, da se je objela s Tino Maze, je imela tudi 15-letna Tia, ki ji je Tina Maze največji idol. Lahko bi se zgodilo, da bi šla celo po njenih stopinjah, toda pred dvema letoma je morala končati smučarsko kariero, ker je ta šport postal predrag. Foto: MMC RTV SLO/Foto Shipo

Na olimpijskih igrah je že drugo mesto 'kr neki'. V zgodovini je precej športnikov, ki so osvojili medaljo, zato se mi zdi bolj izjemno tisto, kar sem naredila v sezoni 2012/13, ko sem osvojila 2.414 točk. To je unikat!

Tina Maze

Nagrado je dobil pravi športni poznavalec, ki uživa v uspehih vseh slovenskih športnikov, posebej zimskih. Da sta s Tino Maze na isti valovni dolžini, je bilo hitro opaziti, tako da je pogovor mineval v sproščenem vzdušju: "Imel sem občutek, da se ji ni bilo težko pogovarjati, ker je imela za sogovornika navadnega človeka in je bila sproščena. Predstavil sem ji tudi svoja otroka. Tino je zanimalo, ali se ukvarjata s športom, povedali smo ji tudi, da gremo vsako leto 1. maja na izlet po Sloveniji in lani smo bili na Koroškem. Smeha je bilo veliko, na koncu sem jo še prosil, ali lahko dobim kakšno Milkino kapo," je povedal naš bralec iz Pirnič pri Medvodah, ki je bil v MMC-jevi nagradni igri izžreban izmed skoraj 2.000 sodelujočih

Tudi v službi spremljal Tinine uspehe
Skratka: "Nepozaben dogodek, ki mi bo ostal v spominu za vselej. Zdi se mi, da je Tina, ko ni novinarjev zraven, čisto preprosta, ker ji ni treba paziti na vsako besedo." Srečni nagrajenec, ki se rekreativno ukvarja s tekom (trikrat tedensko naredi po sedem kilometrov in se je že udeležil Ljubljanskega maratona in teka na 21 km), je spremljal vse Tinine tekme, tudi v službi: "K sreči imamo pametne telefone in sem spremljal v živo na MMC-ju." Je po kakšni veliki zmagi kdaj odprl penino? "Ne, alkohola ne pijem, smo pa seveda veseli, s hčerko si 'dava petko'. Toliko slabih stvari je na svetu in šport lahko polepša dan vsaj za nekaj trenutkov."
Drugo mesto na olimpijskih igrah je 'kr neki'
Katere tekme so Tinetu Erjavšku najbolj ostale v spominu? "Olimpijske igre v Sočiju in lanska zadnja tekma svetovnega pokala, ko je Anna Fenninger Tini speljala globus. To ostane v spominu. Ko gledam posnetke razglasitve rezultatov z olimpijskih iger, mi gredo še vedno kocine pokonci." Za Tino Maze dve zlati olimpijski medalji iz Sočija nista največ, kar je naredila v karieri. "Na olimpijskih igrah je že drugo mesto 'kr neki'. V zgodovini je precej športnikov, ki so osvojili olimpijsko medaljo, zato se mi zdi bolj izjemno tisto, kar sem naredila v sezoni 2012/13, ko sem osvojila 2.414 točk. To je unikat! Tega ni še nihče naredil ne v moški ne v ženski konkurenci."

Za nekatere mlade je Tina največji idol
Koliko navijačem pomeni, da lahko spoznajo največje zvezdnike, ki so pod okriljem Milka Ski Stars, je bilo še opazneje, ko se je na posebnem dogodku v mariborskem Europarku s slovensko smučarsko šampionko srečala 15-letna Tia: "Hvala, da ste mi uresničili moje sanje. Da srečam največjega idola na svetu, je zame fenomenalno," je povedala v solzah. Tia je do svojega 13. leta trenirala smučanje pri mariborskem Braniku, potem pa je postalo predrago: "Mama ni zmogla, saj živiva sami, potem ko se je oče ločil."
"Občudovala sem Alberta Tombo"
Tino Maze takšna srečanja napolnijo z novo energijo. Že med kariero je bilo tako: "Vedno sem imela dodaten motiv, ko sem videla, da lahko razveselim ljudi. To se mi je zdelo nekaj najlepšega, kar lahko delaš v življenju. Da z rezultati osrečuješ ljudi in jim daš z zmagovalno energijo neko dodatno moč." Dokler je tekmovala, se z navijači ni mogla prepogosto družiti. Na dan tekme je bila v svojem filmu. "Če bi bila sposobna to odklopiti, bi mi bilo lažje. Občudovala sem Alberta Tombo, ki je črpal moč od ljudi. Jaz sem se zapirala v svoj svet, in to mi je bilo na koncu že malo težko. Značaja ne moreš spremeniti. Odraščala sem v zaprtem okolju. No, odkar živim v Italiji in Gorici, sem se vseeno nekoliko spremenila. Danes je tole res prijetno početi, ker nimam za naprej nekega programa."
Massi jo je naučil še enega trika
Čeprav to sezono Mazejeva ne tekmuje, je še vedno v stiku z najboljšimi smučarkami, saj spremlja smučanje v vlogi Milkine posebne poročevalke, za Eurosport pa opravlja vlogo strokovne komentatorke. Na vprašanje, ali ob vožnji posamezne tekmovalke lahko ugotovi, ali bo imela odličen čas ali ne, je odgovorila: "Ob gledanju tekem z Andreo (Massijem) sem se naučila, kje je trik vsega in kako lahko veš, kdo je hiter in kdo ne. Prijetno je alpsko smučanje spoznavati še z druge strani, pogosto poslušam trenerje in opazujem tekmovalke."
Vonnova bi morala z lahkoto "premagati" Stenmarka
Za Lindsey Vonn je Tina Maze prepričana, da bo podrla Stenmarkov rekord 86 zmag: "Z lahkoto, če se le ne bo poškodovala." Komu pa v tej zimi bolj privošči veliki kristalni globus, Vonnovi ali Lari Gut? "Privoščim ga najboljši. Lara globusa še ni osvojila, ima večji spekter tehnike, medtem ko je Lindsey odlična v hitrih disciplinah. Upam, da bomo spremljali boj do konca sezone, podobnega, kot sva ga imeli lani z Ano (Fenninger)."

Zdi se mi, da je Tina, ko ni novinarjev zraven, čisto preprosta, ker ji ni treba paziti na vsako besedo.

Tine Erjavšek

Na olimpijskih igrah je že drugo mesto 'kr neki'. V zgodovini je precej športnikov, ki so osvojili medaljo, zato se mi zdi bolj izjemno tisto, kar sem naredila v sezoni 2012/13, ko sem osvojila 2.414 točk. To je unikat!

Tina Maze