To so nove smuči, s katerimi bo skakal Peter Prevc. Foto: BoBo
To so nove smuči, s katerimi bo skakal Peter Prevc. Foto: BoBo
S smučmi Slatnar naj bi skakali tudi številni tuji tekmovalci
Predstavili smuči, s katerimi bo skakal Prevc

Z lastnikom podjetja Petrom Slatnarjem je pogodbo podpisal direktor zveze Jožko Križan. Slatnar je tudi predstavil smuči, na katerih bo v novi sezoni skakal Peter Prevc, pa tudi Japonka Sara Takanaši (zanje se zanimajo tudi nekateri uveljavljeni tuji skakalci), ki so bele barve, vendar z modro konico, napis izdelovalca smuči pa je črn.

Novost pri novih smučeh je tudi kaseta s svinčeno utežjo, ki ni fiksna, temveč lahko spreminja težišče. Po Slatnarjevih besedah pa to ni edina novost, druga je premaz za spodnji del smuči. Prevc je s temi smučmi že skakal v Planici in so se dobro obnesle.

Novo vodstvo Elana je 19. aprila slovensko skakalno in športno javnost presenetilo z napovedjo, da bo iz podjetja zaradi nerentabilnosti izločilo program proizvodnje skakalnih smuči, kar je sprožilo buren odziv.

Smučarska zveza Slovenije se je hitro odzvala, rešitelja pa ni bilo treba iskati daleč. Proizvodnjo skakalnih smuči bo namreč prevzel v skakalnih krogih zelo dobro poznan strojni tehnik iz Cerkelj na Gorenjskem Peter Slatnar, priznani inovator na področju skakalnega športa, ki v majhnem družinskem podjetju pod Krvavcem skrbi za izdelavo inovativnih skakalnih vezi in okovja ter zelo sodobnih, vrhunskih skakalnih čevljev iz najboljših materialov, kar jih je mogoče dobiti na trgu.

Proizvodnja skakalnih smuči bo ostala v prostorih Elana v Begunjah.

S smučmi Slatnar naj bi skakali tudi številni tuji tekmovalci
Predstavili smuči, s katerimi bo skakal Prevc