Lahko Robert Kranjec popravi slovenski rekord? Foto: EPA
Lahko Robert Kranjec popravi slovenski rekord? Foto: EPA
Franci Petek
Franci Petek je na SP-ju v poletih nastopil pred 20 leti, ko je v Vikersundu osvojil 22. mesto. Foto: RTV SLO
Planica pripravljena na zadnje dejanje sezone

"Če ne bo termike in če bo nizek zalet, se ne bo dalo daleč leteti. Še en teden je pred mano, počutim se dobro, delal sem v redu, manjkajočo energijo pa bom zbral v Planici," pripoveduje letošnji zmagovalec svetovnega pokala v poletih. Kranjec ima v lasti tudi slovenski rekord, saj je pod Poncami leta 2007 pristal pri 229 metrih, kar je 10 metrov manj od svetovnega rekorda Norvežana Björna Einarja Romörena.

Zupana izbira še čaka
Slovenski trener Matjaž Zupan še ni izbral postave za posamično tekmo. "Kaj več o sestavi ekipe ne morem povedati. Izbiral bom med omenjeno šesterico, videli bomo, kateri štirje nas bodo zastopali v kvalifikacijah in potem na petkovi ter sobotni posamični tekmi, saj računam, da se bodo na tekmo uvrstili vsi štirje tekmovalci. Za nedeljo je prav tako še vse odprto, saj imamo možnost zamenjav. Bomo videli, lahko da bo koga od štirih s posamične tekme zamenjal kdo drug," je previden Zupan.

Petek poudarja napredek v mlajših kategorijah
Pogled na iztekajočo se sezono je podal tudi športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo Franci Petek, ki je sezono označil kot uspešno: "Še posebej nas veseli napredek v mlajših kategorijah in v nordijski kombinaciji, tudi pri smučarskih skakalkah imamo ta čas najboljšo na visokem četrtem mestu. Mislim, da smo dobro delali in da je za nami, če že delamo nekakšne ocene, res dobra sezona."

V Planici tudi Petra Majdič
Polete v Planici si bo prvič ogledala tudi olimpijska šampionka Petra Majdič, ki je po navadi v marcu še tekmovala, letos pa si bo zaradi znane poškodbe lahko ogledala praznik pod Poncami. "Ogleda planiške tekme se zelo veselim, saj do zdaj te priložnosti še nisem imela. Obisk Planice bo najbrž ugodno vplival tudi na mojo rehabilitacijo. V zadnjem obdobju se veliko ukvarjam s pokroviteljskimi obveznostmi, minuli konec tedna sem preživela na Rogli, kjer je potekal celinski pokal v smučarskih tekih," je povedala dobitnica bronaste medalje iz Vancouvra.

Planica pripravljena na zadnje dejanje sezone