Foto:
Foto:
Elena Fanchini je presenetila z 2. mestom v smuku.
Anja Pärson je naredila preveč napak v spodnjem delu in ni skrivala razočaranja nad 7. mestom.

Italijanka Elena Fanchini je imela štartno številko 8 in je presenetljivo vodila vse do nastopa Janice. Bronasto odličje je osvojila prva favoritinja Avstrijka Renate Götschl.

V spodnjem delu proge si je Kostelićeva z napadalno vožnjo nabrala odločilno prednost. To je že njena četrta zlata medalja na svetovnem prvenstvu, dve si je prismučala na zadnjem SP-ju v St. Moritzu. ''Ko sem videla odličen čas Fanchinijeve, sem mislila, da je ne bo več ujela nobena tekmovalka. Na štartu sem se počutila zelo sproščeno. Spodnji del sem vozila brez napak. Zlata medalja v smuku je zame zares neverjeten uspeh,'' je v ciljni areni dejala 23-letna Hrvatica.

Elena Fanchini razveselila Italijane
''To je zares fantastično. Niti pomisliti si nisem upala na kaj takega. Ob koncu so bile na vrsti same specialistke in težko je bilo pričakovati, da bom ostala med prvimi tremi,'' je svoje občutke po osvojitvi srebra strnila 19-letna Elena Fanchini. Njena sestra Nadia je v superveleslalomu zasedla 4. mesto. Časi Deborah Compagnoni in Isolde Kostner so mimo, Italijani imajo novo generacijo smučark, ki bodo zelo nevarne že na olimpijskih igrah v Torinu februarja 2006.

Lindsey Kildow je ponovno le za las ostala brez kolajne. Tudi v kombinaciji je končala na 4. mestu. ''To je najslabši občutek na svetu. Ne morem verjeti, da sem dvakrat končala tik pod zmagovalnim odrom,'' je bila razočarana 20-letna Američanka..

Michaela Dorfmeister, ki je veljala za eno glavnih kandidatk za medaljo, je odstopila. Razočarale so tudi Nemka Hilde Gerg, Švedinja Anja Pärson in domačinka Isolde Kostner.

Rabičeva je predvsem nabirala izkušnje
Slovenske barve je zastopala Urška Rabič, ki je naredila preveč napak in je končala na 24. mestu. "Zadovoljna sem, ker nisem smučala pod pritiskom, a vendarle bi lahko bila hitrejša, oćitno sem preveč taktizirala. Tudi novozapadli sneg so lepo odstranili s proge, ker sem štartala kot druga, pa sem lahko smučala svojo linijo, torej izgovorov tu ne iščem. To je bil moj prvi nastop v smuku svetovnega prvenstva, proga je res nekaj zahtevnejša in daljša kot v evropskem pokalu in tudi na marsikateri tekmi svetovnega pokala. A na vsaki tekmi je treba smučati enako, naj bo sindikalna ali olimpijska," je bila s svojim nastopom zadovoljna Rabičeva.

Končni vrstni red:                     
 1. J. KOSTELIĆ         HRV     1:39,90
 2. E. FANCHINI         ITA      + 0,26
 3. R. GÖTSCHL          AVT        0,39
 4. L. KILDOW           ZDA        0,62
 5. I. JACQUEMOD        FRA        0,96
 6. K. LINDALL-VIKARBY  ŠVE        1,08
 7. A. PÄRSON           ŠVE        1,17
 8. H. GERG             NEM        1,42
 9. N. STYGER           ŠVI        1,47
10. I. KOSTNER          ITA        1,68
11. E. BRYDON           KAN        1,69
12. J. MENDES           ZDA        1,89
13. S. BERTHOD          ŠVI        2,06
14. D. CECCARELLI       ITA        2,19
15. F. AUFDENBLATTEN    ŠVI        2,45
... 24. U. RABIČ SLO 3,53
Odstop: Dorfmeister, Wirth, Lalive