Foto:
Foto:
Bode Miller je bil na smuku v Bormiu tik pred novim letom šele 14.

V soboto bo na sporedu prva disciplina letošnjega svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. V superveleslalomu se bodo pomerili moški.
Proga Stelvio v Bormiu je zelo selektivna, zato ni pričakovati večjih presenečenj. Zmago Avstrijcev bi po napovedih lahko preprečili le Američan Daron Rahlves, norveški veteran Lasse Kjus in najbolj vsestranski smučar Bode Miller. Prvi bo ob 11.45 štartal Italijan Kristian Ghedina.



Orjak iz Flachaua bo najhujše tekmece imel v rojakih Stephanu Görglu, Michaelu Walchhoferju in Benjaminu Raichu. Iz ekipe je v internih kvalifikacijah izpadel Fritz Strobl, tretji iz Kitzbühla (!). Premagal ga je Görgl.

Slovenijo bodo zastopali Andrej Jerman, Aleš Gorza in Bernard Vajdič, ki pa v tej sezoni nimajo točk v superveleslalomu. Jerman je za Radio Slovenija povedal, da je njegov cilj uvrstitev med najboljšo petnajsterico. Trener Jože Gazvoda glede na postavljalca pričakuje zaprto progo in zato precej selektiven superveleslalom.

V St. Moritzu leta 2003 je zmagal Avstrijec Stephan Eberharter, ki je že končal kariero. Srebro sta si razdelila Maier in Miller. Gregor Šparovec je bil odličen deseti.
Štartna lista:
1 K. GHEDINA ITA 2 C. SPRECHER LIH 3 K. SULZENBACHER ITA
... 18 P. JÄRBYN ŠVE 19 M. BÜCHEL LIH 20 L. KJUS NOR 21 T. GRÜNENFELDER ŠVI 22 B. SOLBAKKEN NOR 23 K. A. AAMODT NOR 24 A. L. SVINDAL NOR 25 S. GÖRGL AVT 26 B. RAICH AVT 27 B. MILLER ZDA 28 M. WALCHHOFER AVT 29 D. RAHLVES ZDA 30 H. MAIER AVT
... 38 A. JERMAN SLO 46 A. GORZA SLO 57 B. VAJDIČ SLO