Foto:
Foto:
Michael Walchhofer je bil vesel tudi drugega mesta.
Benjamin Raich je začuda prehitel tudi Hermanna Maierja.

Američan, ki je novembra v Lake Louisu dobil doslej svoj edini super-G v svetovnem pokalu, ni bil najhitrejši na vseh vmesnih časih. Michael Walchhofer, ki je štartal tik za njim, je bil sredi proge še štiri stotinke hitrejši, na koncu pa je zaostal 14 stotink. Na oder se je nekoliko presenetljivo povzpel še Benjamin Raich (+ 0,68), ki je doslej največje uspehe dosegal v tehničnih disciplinah.



Miller: Napaka me je le podžgala
Presrečni zmagovalec ni skrival dobre volje. "Zmaga mi veliko pomeni. Že dalj časa čutim, da lahko marsikaj naredim tudi v hitrih disciplinah. To je bil hud boj od vsega začetka, še posebej zgoraj, kjer sem se komajda izvlekel. Naredil sem napako, toda verjetno sem jo potreboval, da sem v nadaljevanju bolj pospešil. Brez dvoma sem imel srečo, saj drugače s tako napako ne bi osvojil medalje," je v cilju razlagal 27-letni tekmovalec iz ameriške zvezne države New Hampshire, ki je dokazal, da bo za najvišja mesta konkuriral tudi v smuku, kjer bo naslov branil Walchhofer.

Jerman zadovoljen
Najboljši Slovenec Andrej Jerman je smučal solidno in končal kot 17., s čimer je za las zaostal za ciljem, uvrstitvijo med petnajsterico. Aleš Gorza je bil 24., Bernard Vajdič pa 43. Slednja dva sta se na progo Stelvio podala predvsem, da jo okusita pred veleslalomom, ki bo na sporedu v sredo, 9. februarja.

"Glede na potek sezone je 17. mesto zame lep uspeh, predvsem pa spodbuda za nastopa v smuku in kombinaciji ter za olimpijsko leto. Na progi nisem imel preveč dobrega občutka, ki pa me je prevaral," je za Radio Slovenija povedal zadovoljni Jerman.

Gazvoda: Škoda za napako v spodnjem delu
Trener hitrih disciplin Jože Gazvoda je žaloval za štirimi stotinkami:"Brez napake tik pred ciljem, kjer je po moji oceni izgubil dve desetinki sekunde, bi bil uvrščen okoli 12. mesta, kar bi bil za nas že velik uspeh. Za Gorzo je bilo jasno, da mu manjka trening in zlasti tekme v tej disciplini, a mu je ustrezala tehnična postavitev in se je odlično znašel. Občutek, da je lahko z več treninga uspešen tudi v superveleslalomu, je pomemben. Vajdič pa te priložnosti ni izkoristil.“

V St. Moritzu leta 2003 je zmagal Avstrijec Stephan Eberharter, ki je že končal kariero. Gregor Šparovec je bil odličen deseti.
Končni vrstni red:                    
 1. B. MILLER         ZDA     1:27,55 
 2. M. WALCHHOFER     AVT      + 0,14 
 3. B. RAICH          AVT        0,68 
 4. H. MAIER          AVT        0,85 
 5. M. BÜCHEL         LIH        1,06 
 6. F. ECKERT         NEM        1,14 
 7. A. L. SVINDAL     NOR        1,61 
  . D. DEFAGO         ŠVI        1,61 
 9. D. POISSON        FRA        1,69 
10. D. RAHLVES        ZDA        1,70 
11. L. KJUS           NOR        1,76 
12. A. HOFFMANN       ŠVI        1,93 
13. F. BOURQUE        KAN        2,02 
14. P. FILL           ITA        2,03 
15. B. KERNEN         ŠVI        2,05
... 17. A. JERMAN SLO 2,09 24. A. GORZA SLO 2,63 43. B. VAJDIČ SLO 5,27