Foto:
Foto:
Aleš Gorza bo težko ponovil sijajno 4. mesto iz St. Moritza.

Tina Maze je po mnenju mnogih prva favoritinja za zmago. Možnosti ima tudi v superveleslalomu, ki bo na sporedu že drugi tekmovalni dan prvenstva. Od letošnjih petih veleslalomov je Mazejeva dobila kar tri. Najboljša je bila v St. Moritzu, Santa Caterini in Mariboru. Po svetovnem prvenstvu ima lepo priložnost, da celo osvoji veleslalomski kristalni globus, skupno 3. mesto ji je skoraj že zagotovljeno.

Slovenska ženska reprezentanca je v letošnji zimi zbrala 513 točk, od tega jih je kar 494 prispevala Tina Maze. Mojca Suhadolc je osvojila 13 točk v superveleslalomu. 22. mesto je zasedla v Lake Louisu, 29. je bila v Altenmarku in Cortini d'Ampezzo. Ana Drev je v veleslalomu v Söldnu zasedla 25. mesto, od takrat pa ni več prišla do točk.

Slovenske barve bodo v Santa Caterini branile Mazejeva, Drevova, Suhadolčeva, Mateja Robnik in Urška Rabič. Prve tri so si nastop prislužile s točkami svetovnega pokala v letošnji sezoni, zadnji dve pa z uvrstitvijo med prve tri na tekmah evropskega pokala.

Dragšič, Košir in Gorza imajo največ možnosti
Pri moških je najboljši izid v letošnji zimi dosegel Mitja Dragšič, ki je na slalomu v Flachauu končal tik pod zmagovalnim odrom. Na zadnjih tekmah pred SP-jem Dragšič ni uspel ponoviti odličnega dosežka. Andrej Šporn je presenetil na prvi slalomski tekmi v Beaver Creeku, ko je končal na 8. mestu. Veteran Jure Košir je imel v Schladmingu po prvi vožnji celo sedmi čas, vendar je v drugo naredil napako in končal na 15. mestu.

Četrti z zadnjega svetovnega prvenstva v veleslalomu Aleš Gorza se počasi le prebuja. Po slabem štartu v sezono je na zadnjih dveh tekmah le dokazal, da se je sposoben uvrstiti med deseterico. V Flachauu je prismučal do 16. mesta, na selektivni progi v Adelbodnu je bil celo deveti. Do veleslalomskih točk sta letos prišla tudi Mitja Valenčič in Bernard Vajdič.

V kombinaciji največ pričakuje Andrej Jerman, ki je v Wengnu zasedel solidno 11. mesto.