Avstrijski smučarji s Prangerjem na čelu branijo zlato iz Val d'Isera in čast moških alpincev, ki tokrat še niso osvojili zlata. Foto: EPA
Avstrijski smučarji s Prangerjem na čelu branijo zlato iz Val d'Isera in čast moških alpincev, ki tokrat še niso osvojili zlata. Foto: EPA
Matic Skube
Slalom je nekoč veljal za paradno slovensko smučarsko disciplino, tokrat pa bosta na štartu le dva Slovenca. Foto: EPA
Valenčič in Skube pred slalomom

Med natanko stotimi slalomisti bosta nastopila tudi dva Slovenca: Mitja Valenčič s številko 20 in Matic Skube s številko 36.

Neposredni prenos si oglejte na 2. programu Televizije Slovenije in prek MMC-jevega spletnega portala.

Valenčičev cilj - prva petnajsterica
"Občutki na treningih niso slabi. Želim si, da bi bilo SP-ju prelomnica ter da bom tu dosegel svoj najboljši izid. Progo poznam, saj tu v zadnjih sezonah potekajo tekme svetovnega pokala. Glede na moje letošnje izide bi bil uspeh uvrstitev med prvih 15., sam pa ciljam malo višje," je napovedal Valenčič pred svojim prvim nastopom v Garmischu.

Skube, ki je bil 26. v veleslalomu, pa je pred svojo drugo tekmo na SP-ju dejal: "Upam, da bom sestavil dve taki vožnji, kot je bila moja druga v Adelbodnu. V zadnjih dnevih smo dobro trenirali, na slalomskih smučeh se dobro počutim in odhajam samozavesten na tekmo."

Širok krog kandidatov za medalje
Branilec naslova iz Val d'Isera (2009) Avstrijec Manfred Pranger bo imel številko 11, Italijan Giuliano Razzoli, olimpijski zmagovalec iz Vancouvra, bo nastopil takoj za njim, olimpijski podprvak Hrvat Ivica Kostelić pa si bo skušal svoje drugo odličje na tem SP-ju priboriti s številko šest. Vroč kandidat za zlato je tudi Francoz Jean Baptiste Grange, tukaj so še Švedi in kakšen od preostalih Avstrijcev in Italijanov ter Švicar Silvain Zurbriggen. Prvo progo bo ob 10.00 odprl Manfred Mölgg, druga vožnja pa se bo začela ob 13.30.

Štartna lista:             
1 M. MÖLGG ITA
2 J.-B. GRANGE FRA
3 M. HARGIN ŠVE
4 R. HERBST AVT
5 A. MYHRER ŠVE
6 I. KOSTELIĆ HRV
7 S. ZURBRIGGEN ŠVI
8 J. COUSINEAU KAN
9 S. MISSILLIER FRA
10 A. BÄCK ŠVE
11 M. PRANGER AVT
12 G. RAZZOLI ITA
13 F. NEUREUTHER NEM
14 M. MATT AVT
15 M. JANYK KAN
20 M. VALENČIČ SLO
36 M. SKUBE SLO
Valenčič in Skube pred slalomom