Tina Maze si je po prihodu v cilj dala duška. Foto: EPA
Tina Maze si je po prihodu v cilj dala duška. Foto: EPA
Tina Maze
Tina Maze je morala premoč priznati le 21-letni Avstrijki Anni Fenninger, ki v svetovnem pokalu še nima zmage. Foto: EPA
Pogovor s Tino Maze po srebrni kolajni

27-letna Korošica je tako osvojila drugo srebro na SP-jih in četrto na velikih tekmovanjih, s čimer je znova dokazala, da je smučarka za velike tekme. Mazejeva je še posebej navdušila s slalomsko vožnjo, kjer je dosegla drugi čas, kar je lepa napoved za prihajajoči tekmi v tehničnih disciplinah. Črnjanka je prve vtise po velikem uspehu strnila v intervjuju za TV Slovenija.


Ste si pred dvema dnevoma, ko ste prišli s prvega treninga smuka, mislili, da boste danes tu?
Upanje vedno ostaja, tudi sama sem vedela, da lahko, če mi bo uspelo narediti dve dobri vožnji. Po prvem treningu smuka se res nisem počutila sposobno priti na vrh, ampak z drugim je izpadlo boljše, tako da so se možnosti za kolajno tudi v moji glavi povečale.

Danes zjutraj je bila smukaška proga popolnoma drugačna, tudi vam bolj všeč. Odpeljali ste odlično. Kaj ste si mislili po prvi vožnji? Samo počitek ali kaj drugega?
Naporna je bila. Prva misel je bila, kako sprostiti noge, saj smo prišle v cilj ene po tleh, ene sicer na nogah, ampak tako zahtevnega smuka že dolgo ni bilo. Danes je bil dolg dan. Potem je bil še slalom precej zahteven. Naporna je kombinacija, ker traja cel dan, koncentracija mora biti na vrhuncu, ne sme ti popustiti. Sem zelo zadovoljna s tem, kar sem naredila.

Dosegli ste drugi čas slaloma. Prva je bila Hospova, ki sploh ni igrala nobene vloge. Ste veseli, da se vam pred naslednjim tednom vrača slalomska forma?
Zelo sem vesela, da smo šli po Zwieslu domov, rešili te stvari. V kliničnem centru so nam pomagali, tudi meni, ker vem kaj se dogaja, kje so težave, tako da jih laže nadziram. To se odraža na smučanju in me ne moti več toliko, kot me je.

V nedeljo vozite smuk?
Ne vem, koliko imam možnosti za kolajno. Usedli se bomo dol in se pogovorili o smiselnosti nastopa.

Že tretjič ste izgubili zlato kolajno za nekaj stotink. Menite, da se bo naslednji teden obrnilo v vaš prid?
Napadala sem, kolikor sem lahko, res pa je, da vedno izgubim zlato kolajno za nekaj stotink, kar ni prijeten občutek. Kljub temu je rezultat super. Prvič sem na stopničkah v kombinaciji. Prvič, da mi je uspelo dve tekmi izpeljati dobro in sem zelo zadovoljna.

Pogovor s Tino Maze po srebrni kolajni