Marie Marchand Arvier je najbolje opravila s prvim treningom. Foto: Reuters
Marie Marchand Arvier je najbolje opravila s prvim treningom. Foto: Reuters
Tina Maze
Tina Maze se bo o nastopu na petkovi superkombinaciji odločila po drugem treningu smuka. Foto: EPA
Ferkova na treningu pred Mazejevo

Boljša od Korošice je bila druga Slovenka Maruša Ferk na 17. mestu (+2,32). Najbližje Arvierovi je bila Lara Gut z zaostankom 10 stotink, Ingrid Jacquemod pa je progo presmučala 33 stotink počasneje od rojakinje.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Maria Riesch in tretja na torkovem superveleslalomu je nastopila kljub povišani telesni temperaturi, a odpeljala le ena vratca in s tem izpolnila pogoj za nastop na smuku, ki bo v nedeljo ob 11.00. Zaradi zdravstvenih težav je že dobila infuzijo. Lindsey Vonn, ki še čuti bolečine po padcu na treningu v Avstriji pred nekaj dnevi, je trening izpustila. Enako je storila svetovna prvakinja v superveleslalomu Elisabeth Görgl.

Tina ni želela tvegati padca
Mazejeva je po treningu povedala, da se bo o nastopu na petkovi superkombinaciji odločila v četrtek po drugem treningu. "Moj današnji trening je bil na nizki ravni, ker nisem želela tvegati padca na tej zahtevni progi. Od ravninskega dela naprej sem le stala na smučeh in se je zaostanek le še nabiral. Lahko izboljšam smukaški čas, ne vem pa, za koliko. Svetloba je bila slaba, proga dolga, zjutraj pa sem imela še slalomski trening in vse skupaj se nabira. Današnje tri vožnje slaloma so bile dobre. S serviserjem sva se tudi uskladila, kako naj pripravi smuči za ledeno podlago. Proti koncu vadbe me je noga ponovno bolela, kar se na takih trdih podlagah le še stopnjuje. Ni pa tako hudo, da bi bolečina ovirala moje nastope."

Ferkova zadovoljna
Ferkova je dejala, da bo gotovo nastopila v superkombinaciji, prav tako tudi na smuku in slalomu, odprt je le še njen veleslalomski nastop. "Danes sem se v nasprotju s superveleslalomom počutila bolje in tudi vožnja mi je bolj uspela. Vendar imam še veliko rezerv. Želela sem že prvo vožnjo čim bolje odpeljati. Gledala sem na linijo, da sem bila na ledenih delih bolj visoko in s tem ohranjala hitrost. Naredila pa sem nekaj napak, za katere sem vedela že pred zavoji. Zaostanek - glede na to, da sem prvič na tako težki progi - ni tako velik in sem zadovoljna," je razmišljala Ferkova.

Prvi trening: 
1. M. MARCHAND ARVIER FRA 1:51,23
2. L. GUT ŠVI +0,10
3. I. JACQUEMOD FRA 0,33
4. A. PÄRSON ŠVE 0,84
5. R. MADER AVT 0,94
6. L. ROSS ZDA 1,08
7. A. FENNINGER AVT 1,17
8. F. SUTER ŠVI 1,20
9. D. MERIGHETTI ITA 1,28
10. A. REVILLET FRA 1,56
11. E. FANCHINI ITA 1,63
12. J. MANCUSO ZDA 1,65
13. M. ROLLAND FRA 1,75
...
17. M. FERK SLO 2,32
25. T. MAZE SLO 3,21
Odstop: Riesch
Niso nastopile: Vonn, Görgl ...

Ferkova na treningu pred Mazejevo