Tina Maze na ramenih Andree Massija in trenerja Livija Magonija. Foto: EPA
Tina Maze na ramenih Andree Massija in trenerja Livija Magonija. Foto: EPA

"To je največje darilo ekipi, ki je verjela v mene. Težko opišem občutke, vem le, da smo medalje vsi zelo veseli. Pred letošnjo sezono sem rekla, da sta za osvojiti dve gori, ena je skupni seštevek, druga svetovno prvenstvo. Tako dobro mi ni šlo še nikoli," je nadaljevala Korošica.

"Tekma je bila zelo zahtevna, saj je bila prva na prvenstvu. Poleg tega je superveleslalom najbolj nepredvidljiva disciplina. Na srečo sem progo dobro ocenila in odpeljala brez napak. Ta medalja mi daje energijo za naprej. Slavje ne bo dolgo, saj me čakajo še štiri tekme," je na realnih tleh ostala Mazejeva.

Massi ostal brez besed ob Tininem smučanju
Vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi je pohvalil Tinino izjemno vožnjo v težkih razmerah, hkrati pa se je že ozrl proti naslednjim tekmam: "Po težkem obdobju v minulih letih nam končno gre tako, kot smo si zastavili. Ekipa je fenomenalna, vsi štirje člani so enakovredni vogali te hiše, ti dosežki pa so epski, enkratni. Danes je bila težka proga, uničena, malo sem kritičen do podlage. Zelo me žalosti, kar se je zgodilo z Lindsey (Vonn), ni šlo za napako tekmovalke, ampak za progo, ki se je dobesedno udirala pod nogo. To, kar je naredila Tina, na takšni tekmi in s takšno startno številko, je neverjetno. Tina je smučala nenormalno inteligentno, z nenormalnim občutkom, predvsem v spodnjem delu, kjer je bila proga najbolj načeta. Tina po Moskvi ni imela dneva dobrega treninga na snegu, delala je samo na kondiciji. Ob tem, kako je ona dobila občutke in zmagala, še jaz ostanem brez besed. Zdaj se je treba resetirati na novo, startati z ničle, skrivnost vseh poslov je ta, da ostaneš to, kar si, in mi vsi ostanemo, kar smo. Bomo videli, kako se bo počutila, tudi adrenalin naredi svoje, pogoji so prav tako nemogoči, a že za jutri imamo pripravljen program za trening slaloma."