Po zlati medalji v superveleslalomu je Tina Maze lahko sproščena in je med favoritinjami tudi za naslov v superkombinaciji. Foto: EPA
Po zlati medalji v superveleslalomu je Tina Maze lahko sproščena in je med favoritinjami tudi za naslov v superkombinaciji. Foto: EPA
Ilka Štuhec
Ilka Štuhec, ki je na superveleslalomu presenetila s 6. mestom, je v sredo čutila bolečine v kolenu. Foto: EPA

Na prvenstvu pred dvema letoma v Garmischu je bila najboljša Avstrijka Anna Fenninger, Mazejeva pa je osvojila drugo mesto. V letošnji sezoni je slovenska šampionka zanesljivo dobila edino superkombinacijo za svetovni pokal (v St. Moritzu), bila je najhitrejša tako v superveleslalomu kot med slalomskimi količki. Pred petkovo tekmo (smuk ob 10. uri, slalom ob 14. uri) so v taboru Tine Maze poskrbeli za vse malenkosti in rešili vse najmanjše težave, povezane z materialom.

S štarta se bo seveda pognala na polno
Na četrtkovem treningu smuka je imela Tina Maze deseti čas, vendar je varčevala z močmi. "Smučala sem nekje do polovice proge. Želela sem popraviti tisto napako, ki sem jo naredila na prvem treningu smuka in mislim, da mi je to uspelo. V kombinaciji pa na polno, nimam se kaj 'šparat'." V ospredju so bile danes Avstrijke. Regina Sterz je bila 16 stotink hitrejša od Anne Fenninger. Tekmovalke so poudarjale, da so vesele trše proge.

Ogled smuka, trening slaloma, trening smuka
Trda podlaga je seveda tudi po meri Tine Maze, ki je imela naporen dan. Trener Andrea Massi: "Najprej ogled smuka, nato trening slaloma (na bližnjem smučišču Reiteralm), nato še trening smuka. Vse je funkcioniralo kot mora, serviser je potreboval informacije še z enega treninga smuka in smo ga naredili, ker je imel dvome o smučeh, danes je imel možnost to rešiti in smo naredili."

Z Ilkinim kolenom vse v redu
Od Slovenk bosta na štartu še Vanja Brodnik in llka Štuhec: "Občutki po drugem treningu smuka so nekoliko mešani, saj nisem vedela, kako se bo obnašalo koleno. Zdaj je s kolenom vse v redu, potem ko se je včeraj med ogrevanjem pojavila ostra bolečina, zato sem zapeljala ven in nisem želela tvegati. Na današnjem treningu mi je delno uspelo, na nekaterih mestih sem peljala dobro, ključno pa je, da sem lahko v celoti spoznala progo," je povedala Štuhčeva.

Maruša se počasi vrača
Maruša Ferk po poškodbi še išče prave občutke in je kljub precejšnjim zaostankom za najboljšimi zadovoljna, da se je pognala po smukaški progi. Seveda je še vedno veliko nelagodja, v grlu je bil na štartu velik cmok. Za superkombinacijo se še ne čuti povsem pripravljene, saj ji manjka dober slalomski trening. Da bi nastopila v smuku, pa so možnosti polovične.

Superkombinacija, ženske             
Štartna lista, smuk (petek ob 10.00):
 1  T. WEIRATHER       LIE           
 3  V. BRODNIK         SLO           
11  J. MANCUSO         ZDA           
12  L. S. SEJERSTED    NOR           
13  A. S. BARTHET      FRA           
14  D. MERIGHETTI      ITA           
15  N. HOSP            AVT           
16  E. FANCHINI        ITA           
17  A. FENNINGER       AVT           
18  T. MAZE            SLO           
19  E. GÖRGL           AVT           
20  M. HÖFL RIESCH     NEM           
21  L. GUT             ŠVI           
22  K. ZETTEL          AVT           
25  I. ŠTUHEC          SLO