Srebrni tekačici sta fotografom z veseljem pokazali srebrni snežinki. Že v nedeljo so ju sprejeli na Bledu, od koder prihaja Višnarjeva, danes je sprejem še v Medvodah pri Lampičevi. Foto: BoBo
Srebrni tekačici sta fotografom z veseljem pokazali srebrni snežinki. Že v nedeljo so ju sprejeli na Bledu, od koder prihaja Višnarjeva, danes je sprejem še v Medvodah pri Lampičevi. Foto: BoBo

"Bili so občutki veselja, ki jih nisem nikoli prej podoživela. To mi bo ostalo v spominu kot vrhunec kariere. Lepo je bilo priti domov, se malo spočiti in nadihati. Dolgo sem se trudila za medaljo, zelo, zelo sem ponosna na to, kar smo dosegli, ker vem, koliko dela je bilo vloženega," je povedala 34-letna Višnarjeva, ki bo po sezoni premislila, kako naprej.

Lampičeva se je odpovedala številnim stvareh za srebro

11 let mlajša Lampičeva se medtem že ozira naprej, izkušnja iz Seefelda pa ji bo v karieri prišla še zelo prav. "Ko sem prišla domov, sem si vse vzela na 'izi'. Sem se spočila, malo premlela. Ugotovila sem, da se res da in da ne smeš nikoli obupati. To mi je dalo motivacijo. Komaj čakam naslednja leta."

Lampičeva in Višnarjeva slovenski junakinji v Seefeldu

Smeh in solze
Tudi trener tekačev Nejc Brodar je priznal, da je bilo po medalji veliko smeha in tudi solz, a je bilo veselje kratko, saj je bila za tem še moška tekma. Večkrat je pohvalil delo ekipe: "Čez celotno sezono ekipa dela dobro. Zgodi se nam kakšna napaka, ker smo majhna ekipa. Ko so pogoji težki, nam je najtežje odreagirati. Nisem še videl, da bi katera ekipa tako stopila skupaj, poiskala napake in se v nedeljo predstavila v najboljši luči. Bilo je kot zelo dobro podmazan stroj."

Predsednik odbora teka na smučeh pri SZS-ju Simon Jan je priznal, da je ob drugem mestu Lampičeve in Višnarjeve na ekipnem sprintu potočil marsikatero solzo, že ves teden pa naokrog hodi nasmejan. "Vse skupaj je bilo delo ekipe, ki je na ekipnem sprintu delovala kot dobro podmazan stroj," je poudaril.

Torta za srebrni snežinki. Foto: BoBo
Torta za srebrni snežinki. Foto: BoBo

Prevc po mešani tekmi lažje zaspal
Na novinarski konferenci so bili tudi skakalci in kombinatorci. Skakalni tabor sicer ni dosegel medalje, ki je bila cilj moške in ženske ekipe, a so na koncu vseeno zadovoljni prišli domov. Najbližje kolajni sta bili mešana ekipa in ženska reprezentanca, obe na četrtem mestu.

"Nisem šel najboljše volje domov, ker je malo, malo zmanjkalo, da bi po tekmi šli še na podelitev. Starejši kot si, bolj ti je žal vsake priložnosti. Slabe volje sem bil, ker vem, kako se lahko teh osem točk dobi. A sem na mešani tekmi prikazal svoje najboljše nastope to sezono in sem lažje zaspal," je razložil Peter Prevc.

Nika Križnar je s 108,5 metra dosegla celo ženski rekord skakalnice. "Na ekipni tekmi sem dala, kar sem še imela v sebi. Dali smo vse od sebe, malo je zmanjkalo do medalje, bomo naslednjič nadoknadili."

Oranič: Z optimizmom gledamo v prihodnost
Brez razočaranja so se iz Seefelda vrnili tudi nordijski kombinatorci, glavni trener Mitja Oranič je o nastopih Vida Vrhovnika in Ožbeja Jelena dejal: "Moramo biti zadovoljni, da smo po osmih letih pripeljali novo generacijo, ki je nastopila na SP-ju. Z nami sta bila dva zelo mlada fanta. Z optimizmom gledamo v prihodnost."

Slovenski skakalci zaostali za pričakovanji na svetovnem prvenstvu
Organizatorji svetovnega prvenstva v Planici so se veliko naučili v Seedorfu