Štefan Hadalin je nazadnje nastopil 16. januarja v Wengnu. Foto: EPA
Štefan Hadalin je nazadnje nastopil 16. januarja v Wengnu. Foto: EPA

"Imel bom precej visoko izhodišče, ampak imam že pretekle izkušnje s podobnimi tekmami, tako da je osnovni cilj, da se uvrstim med dobitnike točk. Si pa sam želim predvsem to, da pridem na tekmo sproščen, dobro pripravljen, zdrav, brez bolečin in z neko pozitivno energijo. In da celotno tekmo čim bolj užijem, saj menim, da bo potem tudi rezultat temu primeren," je dejal Hadalin, ki je bil lani v Söldnu 25.

Hadalin bi veleslalom v Söldnu postavil ob bok najtežjim: "Zame sta na prvih dveh mestih veleslaloma v Alta Badii in Val d'Iserju, na tretje mesto po težavnosti pa bi že postavil söldenski veleslalom."

"Predvsem zaradi visoke nadmorske višine, v srednjem delu vemo, da je zelo dolga strmina, ki tako rekoč ne popušča z naklonom. Zahtevno je, seveda pa jo vsem skupaj lahko zagode še ledeniško vreme, za katero vemo, da se lahko hitro spremeni, in ta tekma je lahko zelo zahtevna."

"Zagotovo imam še možnosti in prostor za napredek, ampak kar sem za zdaj pokazal na treningih, je dobro, je kakovostno, je takšno, kot sem si predstavljal. Za zdaj uživam v veleslalomskih zavojih in si želim, da bo tako tudi na tekmi. Ne bom nič skromen, povedal bom tako, kot je, kakšen trening sem tudi jaz hitrejši od Žana," je dodal.

"Na večini treningov je Žan hitrejši, ampak se trudim, da bi bil vsak trening hitrejši in čim bolj konkurenčen. Tudi zanj mislim, da se zaveda mojih odlik in se trudi, da bi bil na vsakem treningu še boljši od mene. Mislim, da je to stvar, ki naju oba žene naprej in nama daje kakovost, ki jo imava," razmišlja Hadalin.

Kranjec bo startal v elitni sedmerici

Kranjec je bil v Söldnu že dvakrat tretji. "V Söldnu sem velikokrat dobro tekmoval, kar je pokazatelj, da grem lahko mirneje v začetek sezone na tekmo v Söldnu, da sem sposoben dobro tekmovati na tem terenu," je povedal Kranjec.

"Načeloma se počutim dobro, dobro sem treniral in v Söldnu sem sposoben narediti dober rezultat. Zagotovo ne gre za lahek veleslalom, je težak, veliko je odvisno tudi od priprave podlage, vremena, kar prav tako naredi veliko razliko," je povedal.

Kranjec bo v Söldnu startal v elitni sedmerici. Prepričan je, da je bil doslej v večini primerov sneg v Söldnu dokaj prijazen. "Zato je mogoče šlo lažje, teren pa je tista dolga strmina, tako da ne bom rekel, da je najtežji veleslalom, je pa gotovo zahteven."

Tako ženski kot moški veleslalom se bosta začela ob 10.00. Finale bo ob 13.00. Prenos obeh tekem bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Žal Kranjec bo napadel stopničke