Strokovni svet je za novega vodjo vseh alpskih smučarskih reprezentanc predlagal Janeza Slivnika, ki je bil v zadnji sezoni vodja ženske ekipe za svetovni pokal. Novi trener ženske reprezentance bo Sergej Poljšak, pomagal mu bo Mitja Kunc.

Grega Koštomaj bo nadaljeval delo s fanti v hitrih disciplinah, njegov pomočnik bo Aleš Gorza. Peter Pen se je poslovil in maja začel delovati v avstrijski ženski vrsti za hitre discipline.

Sestavo ekip bo prihodnji torek v skladu s poslovnikom panoge obravnaval in potrjeval alpski odbor, kar pa bo bolj kot ne formalnost. Miha Verdnik ostaja glavni mož stroke kot vodja panoge za alpske discipline.

Uradno poseben status za Meto Hrovat
Glavna sprememba, ki se napoveduje, je oblikovanje samostojne ekipe Mete Hrovat, ki pa ostaja del reprezentance SZS-ja in tako ne bo odšla po stopinjah Ilke Štuhec, ki že vrsto let tekmuje s popolnoma samosvojo ekipo. Meta Hrovat je v pretekli zimi ravno v domači Kranjski Gori, ki je gostila tekme Zlate lisice, prišla do druge uvrstitve na zmagovalni oder, ko je bila tretja v veleslalomu. Že do zdaj je 22-letno Gorenjko trenersko vodil Matija Grašič, vlogo serviserja pa opravljal Robi Kristan.

Člana moške tehnične ekipe za svetovni pokal, Štefan Hadalin in Žan Kranjec, bosta še naprej delovala pod vodstvom trenerja Klemna Berganta.

Slivnik novi vodja vseh alpskih smučarjev

Drastično zmanjšanje stroškov dela
Zaradi pandemije novega koronavirusa so se pojavila številna vprašanja, zlasti v povezavi s finančnimi zadregami. "Odpoved Vitranca, prestavljen razpis za letni program športa, zmanjšanje sponzorskih pogodb," je naštel zadrege in dileme "specifične pomladi" Verdnik.

Ključno vprašanje je, kako ohraniti finančno likvidnost panoge. Zato je bilo nujno, da so šli v drastično zmanjšanje stroškov dela. So pa zadovoljni, da jim nekateri glavni pokrovitelji kljub težkim časom ostajajo še naprej zvesti, čeprav se je en pokrovitelj odločil, da ne bo podaljšal pogodbe.

Poslovna in finančna poročila ekip bo po Verdnikovih napovedih izvršni odbor smučarske zveze obravnaval 11. junija. Potrjeni bodo samo načrti, ki bodo izvedljivi. Vse panoge so morale načrtovati od 40 do 50 odstotkov manj sredstev, zaradi nejasnosti, koliko bo sredstev znotraj letnega programa športa. Za zdaj kaže, da bo teh sredstev manj za 800.000 evrov, je dejal Verdnik.

Pomočnik trenerja v ekipi Mete Hrovat na njene stroške
Vabljeni še k poslušanju radijskega prispevka o dogajanju v alpskem smučanju!