Timi Zajc se po mesecu in pol vrača na tekme svetovnega pokala. Foto: BoBo
Timi Zajc se po mesecu in pol vrača na tekme svetovnega pokala. Foto: BoBo

Zajc je bil med SP-jem izključen iz reprezentance in je nato izpustil kar nekaj prizorišč svetovnega pokala. Povod za njegovo izključitev je bil zapis na Instagramu po prvem delu posamične tekme na SP z ostro kritiko in pozivom, naj odgovornost za slabše rezultate na SP-ju prevzame selektor Gorazd Bertoncelj. Ta je sicer naslednji dan na lastno pobudo zapustil reprezentanco.

"Tako in tako je Timi treniral s celotno reprezentanco, ko smo med tekmami vadili doma. A zdaj je res dvignil raven skakanja in se vrača tudi v svetovni pokal. V ponedeljek smo na Finskem opravili kondicijski trening, včeraj in danes pa smo skupaj skakali v Planici in lahko rečem, da je dobro pripravljen," je povedal Hrgota, ki bo v četrtek v Willingen v Nemčiji odpeljal še Anžeta Laniška, Bora Pavlovčiča, Tilna Bartola, Žigo Jelarja ter Domna in najverjetneje tudi Petra Prevca, ki je z enodnevno zamudo opravil test na koronavirus.

Hrgota je dodal, da je v primerjavi z reprezentančnimi kolegi raven Zajčevega skakanja primerljiva z najboljšimi. "Dejstvo je, da Lanišek nekoliko odstopa, nato pa mu že sledita Peter in Timi. Dobro je treniral in dobro je pripravljen," je pojasnil selektor in dodal, da kot trener ni imel prav nobenih težav z vključitvijo Zajca nazaj v ekipo. "Kot trener s tem nisem imel nobenih težav. Vsi fantje so profesionalci. Zgodilo se je, kar se je, ampak čez to so že šli. Po mojem mnenju jih je to mentalno le še okrepilo," meni Hrgota.

"Verjamem, da Anže v Willingenu lahko poseže visoko, da še izboljša dosežke iz Lahtija. Za druge pa nerad rezultatsko napovedujem. Raje bi videl, da fantje konstanto skačejo, ne pa, da en konec tedna dobro, drug pa spet slabo. A menim, da so vsi nadgradili skakanje," je dejal trener, ki si v prvi vrsti želi konstantne nastope. Slab mesec dni je le še do glavnega vrhunca sezone, nordijskega svetovnega prvenstva v Oberstdorfu, ki se bo začelo 23. februarja.

"Nič posebnega ne načrtujemo v okviru priprav na SP, treniramo med tekmami, sicer pa je urnik zelo zgoščen. Le skakalci, ki si bodo izborili mesto v reprezentanci za Oberstdorf, bodo izpustili svetovni pokal v Rašnovu v Romuniji. Takrat bomo raje doma naredili bazo, pa da malce odpočijejo glave pred ključnimi tekmami sezone."

Konec tedna skakalce čakata dve posamični tekmi v Willingenu, že v petek so na sporedu kvalifikacije, v soboto bo prva posamična tekma ob 16. uri, v nedeljo sledijo še kvalifikacije in druga tekma (16.15). Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.