Tina Maze je jasno dala vedeti, da se oglaševanju svoje čelade ne misli odpovedati. Foto: Reuters
Tina Maze je jasno dala vedeti, da se oglaševanju svoje čelade ne misli odpovedati. Foto: Reuters
Andrej Jerman
SZS bi morala pokrovitelja izbrati do konca julija, da bi lahko tekmovalci pravočasno dobili novo opremo. Foto: EPA

Smučarska zveza Slovenije do konca junija ni našla enotnega pokrovitelja, ki bi bil pripravljen odšteti 600 tisoč evrov, zato vse ostaja po starem. Tako se je končal spor zveze in tekmovalcev, ki bodo tudi v novi tekmovalni sezoni 2011/2012 imeli pravico do osebnega pokrovitelja na tekmovalnih čeladah.

Dobra ideja za prihodnja leta
"Mogoče se je z vsem začelo malce pozno, pa še ta okoliščina, da v paket tekmovalcev ne bi bila zajeta Tina Maze ..., tako da je ideja za letos žal propadla. Gre pa zanesljivo za dobro idejo za naprej. Nekaj sponzorjev je z našimi načrti seznanjenih, o tem razmišljajo in ne dvomim, da se ne bi uresničila v prihodnjih sezonah," pričakuje odvetnica Barbara Kürner Čad, ki po odhodu poslovnega direktorja Primoža Ulage po posebnem pooblastilu predsednika zveze Tomaža Lovšeta v njegovi odsotnosti skrbi za številne posle pri največji slovenski panožni športni zvezi.

Brez Mazejeve smučarji premalo zanimivi
Smukače na čeladah in dresih krasi zaščitni znak domačega energetskega velikana Petrol, ki je hkrati tudi pokrovitelj zveze, najboljša slovenska smučarka Tina Maze pa bo tudi v naslednji sezoni na svoji čeladi še naprej obdržala zaščitni znak svetovno znane znamke čokolade Milka, ki je pod svoje okrilje zbrala cvetober alpskih smučark.

Prav to je bilo jabolko spora ekipe najboljše slovenske smučarke in vodstva zveze, ki od take pogodbe nima nič. Brez slovenske šampionke pa nobeden od morebitnih novih sponzorjev ni bil pripravljen vložiti zahtevanega zneska. SZS je priganjal tudi čas. Do konca julija bi morala zveza skleniti večino sponzorskih pogodb, vsaj z večjimi pokrovitelji, če bi želeli opremo z novim sponzorjem poslati v izdelavo, da bi jo lahko tekmovalci pravočasno dobili.