Na Ljubnem so Slovenke suvereno slavile na ekipni tekmi svetovnega pokala, nato pa so bile na SP-ju v Oberstdofru za le 1,4 točke prekratke za zlato v boju z Avstrijkami. Foto: Reuters
Na Ljubnem so Slovenke suvereno slavile na ekipni tekmi svetovnega pokala, nato pa so bile na SP-ju v Oberstdofru za le 1,4 točke prekratke za zlato v boju z Avstrijkami. Foto: Reuters

Zimski športi do 2026 ‒ na Televiziji Slovenija

Tako kot v Planici je smučarsko skakalna sobota pripadla vetru. Žirija je zaradi vetra najprej odpovedala opoldansko poskusno serijo, nato dvakrat prestavila začetek tekme, na koncu pa odpovedala ekipno tekmo.

Ekipna tekma je za Slovenijo zelo pomembna zaradi točkovanja v pokalu narodov, v katerem Slovenke za 27 točk zaostajajo za Avstrijkami. Slovenke so dobile edino ekipno tekmo te sezone na domačem Ljubnem ob Savinji. Takrat so bile Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar zanesljivo boljše od drugih Norvežank in tretjih Avstrijk.

Na podlagi izidov so na ekipni tekmi tokrat favoritinje Avstrijke, ki so imele na petkovi posamični tekmi nekoliko boljši izkupiček. Prepričljiva je predvsem zmagovalka petkove tekme Marita Kramer, ki je dobila šest od desetih tekem, na katerih je to zimo nastopila, odločila pa je tudi ekipno tekmo na SP-ju v Oberstdorfu.

Boj za kristalni globus
V nedeljo bo veliki finale ženske sezone na veliki skakalnici. V ospredju bo boj za veliki kristalni globus. Pri tem ima Japonka Sara Takanaši 15 točk naskoka pred Niko Križnar, medem ko Marita Kramer zaostaja 66 točk za vodilno in je najbrž preveč oddaljena od osvojitve velikega kristalnega globusa.


NORDIJSKO SMUČANJE (Ž)
SMUČARSKI SKOKI SVETOVNI POKAL

Čajkovski, Rusija:

Nedelja ob 5.00: ekipna tekma

Nedelja ob 8.00: zadnja posamična tekma

Prenosi skokov v nedeljo

TV SLOVENIJA 2
7.55 Čajkovski: Skoki (Ž), prva serija
8.35 Studio Planica …
8.50 Čajkovski: Skoki (Ž), finalna serija
okoli 9.30: Planica, vklop na ekipno tekmo (M)
... do 12.30

TV SLOVENIJA 3
8.55 Planica: Ekipna tekma (M)
... do 9.55