Johan Remen Evensen trenutno drži svetovni rekord z 246,5 m, kjer je 11. februarja lani pristal v Vikersundu. Foto: EPA
Johan Remen Evensen trenutno drži svetovni rekord z 246,5 m, kjer je 11. februarja lani pristal v Vikersundu. Foto: EPA
Simon Ammann, svetovni prvak v poletih 2010 v Planici
V Vikersundu bo naslov iz Planice 2010 branil Švicar Simon Ammann, ki je v boju za zlato ugnal Gregorja Schlierenzauerja in Andersa Jacobsena. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Robert Kranjec v Kulmu
Robi Kranjec je na letošnjih prvih poletih v Kulmu dobil prvo tekmo, na drugi pa je bil peti, zato upravičeno sodi med favorite za medalje. Foto: EPA

Za pravo ogrevanje na vrhunec letošnje smučarsko skakalne oz. bolje rečeno letalne sezone so v športnem programu Televizije Slovenija pripravili novo magazinsko oddajo, posvečeno SP-ju v poletih v Vikersundu, ki bo na sporedu v sredo ob 21. uri na TVS 2.

Predstavljena bosta slovenska junaka svetovnih prvenstev v poletih Primož Ulaga in Urban Franc, ki se ponašata z odličjema s tega prestižnega tekmovanja. Po poškodbi Petra Prevca bo v ospredju prvi slovenski adut na Norveškem Robert Kranjec, ki upravičeno uživa naziv "leteči Kranjec", saj svoje najboljše dosežke praviloma dosega ravno na največjih letalnicah.

Drugo letošnjo oddajo o smučarskih skokih s poudarkom na SP-ju v poletih si lahko ogledate v sredo ob 21.00 na TVS 2 in MMC-ju!


Novicam o smučarskih skokih lahko sledite tudi na posebni strani Facebooka Smučarski skoki/ TV SLO


Ljubezen do poletov na Norveškem
Posebna pozornost bo namenjena Norvežanom in njihovi ljubezni do poletov, predvsem pa zgodba o Vikersundu, ki je tako rekoč pobraten s Planico in prireditelji poletov pod Poncami. Ravno norveška letalnica je v zadnjih letih odvzela planiški napravi bratov Gorišek primat največje skakalne naprave na svetu.

Lani je v Vikersundu Johan Remen Evensen pristal pri neverjetnih 246 metrih in pol. Kje so sploh meje smučarskih poletov? To bo tema zanimivega prispevka, ki bo iskal omejitve in potenciale enega najbolj fascinantnih lovov na rekorde v svetu športa.

Od "Schlierija" do Sakale in obratno
Skakalni magazin bo prinesel tudi pogovor s prvim avstrijskim adutom Gregorjem Schlierenzauerjem, pregled zgodovine svetovnih prvenstev v poletih in portret enega najbolj zanimivih svetovnih prvakov v poletih Jaroslava Sakale.

Spored 22. svetovnega prvenstva v poletih
(prenosi na TVS 2 in MMC-ju)

Četrtek ob 18.00:
KVALIFIKACIJE

Petek ob 16.30:
PRVI DAN POSAMEZNO

Sobota ob 16.00:
DRUGI DAN POSAMEZNO

Nedelja ob 14.00:
EKIPNO