Mitja Dragšič je imel letos veliko smole. Med drugim je bil v Wengnu 11. po prvi vožnji, vendar je v finalu odstopil. Foto: EPA
Mitja Dragšič je imel letos veliko smole. Med drugim je bil v Wengnu 11. po prvi vožnji, vendar je v finalu odstopil. Foto: EPA
Rok Flander
Rok Flander je bil prejšnji konec tedna peti na tekmi svetovnega pokala v Nendazu. Je sposoben v Torinu narediti še kaj več? Foto: RTV SLO

Po mnenju izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije ima Dragšič lepe možnosti za dobro slalomsko uvrstitev. Strokovni štab namreč zatrjuje, da je Dragšič trenutno naš najhitrejši slalomist, prav tako pa ima izkušnje z velikih tekmovanj.

To še ne pomeni, da bo Dragšič 25. februarja res član slovenske četverice. Za nastop kandidira še šest Slovencev, odločitev pa bo padla po dveh tekmah evropskega pokala.

Izvršni odbor OKS-a, ki mora olimpijske kandidate prijaviti do torka, 31. januarja, je Dragšiča in vseh preostalih 40 športnikov potrdil soglasno in se tudi strinjal s predlogom SZS-ja, da v skakalnem moštvu Jure Šinkovec zamenja Primoža Pikla.

SEZNAM OLIMPIJCEV
Alpsko smučanje: Ana Drev, Tina Maze, Urška Rabič, Ana Kobal, Petra Robnik; Aleš Gorza, Drago Grubelnik, Andrej Jerman, Jure Košir, Andrej Šporn, Bernard Vajdič, Mitja Valenčič, Mitja Dragšič.

Akrobatsko smučanje: Nina Bednarik, Miha Gale.

Deskanje na snegu: Rok Flander, Tomaž Knafelj, Dejan Košir, Izidor Šušteršič.

Biatlon: Janez Marič, Matjaž Poklukar, Janez Ožbolt, Klemen Bauer, Tadeja Brankovič, Teja Gregorin, Dijana Grudiček, Andreja Koblar, Andreja Mali.

Smučarski skoki: Rok Benkovič, Jernej Damjan, Robert Kranjec, Primož Peterka, Jure Šinkovec.

Nordijska kombinacija: Damjan Vtič.

Tek na smučeh: Nejc Brodar, Jože Mehle, Petra Majdič, Vesna Fabjan, Maja Benedičič.

Umetnostno drsanje: Gregor Urbas.

Sankanje: Domen Pociecha.