Cristian Zorzi je Italijane v zadnji predaji popeljal do zlata v štafetni tekmi. Foto: EPA
Cristian Zorzi je Italijane v zadnji predaji popeljal do zlata v štafetni tekmi. Foto: EPA
Andrej Lange in Kevin Kuske
Andreja Langeja in Kevina Kuskeja na poti do zlate kolanje sneg ni ustavil. Foto: EPA
Tatjana Navka in Roman Kostomarov
Tatjana Navka in Roman Kostomarov imata najboljše izhodišče pred prostim programom. Foto: EPA

Po pestri soboti je bil dan precej mirnejši. Podelili so le tri komplete medalj. V moški tekaški štafeti 4 x 10 km so za navdušenje ob progi poskrbeli Italijani, ki so slavili pred Nemci in Švedi. Še enkrat več so razočarali Norvežani, ki so osvojili le peto mesto.

Timmerjeva presenetila Klassnovo
Hitrostne drsalke so se pomerile na 1.000 metrov. Nizozemka Marianne Timmer je presenetljivo osvojila svojo tretjo zlato olimpijsko medaljo, dvakrat je zmagala že v Naganu pred osmimi leti. Na 500 metrov je bila diskvalificirana zaradi dveh napačnih štartov. Favoritinja, Kanadčanka Cindy Klassen, je znova ostala brez zlata, bron pa je pripadel Nemki Anni Friesinger.

Bo Lange dvakratni prvak?
V bobu dvosedu sta Nemca Andrej Lange in Kevin Kuske v močnem sneženju zadržala prvo mesto iz sobotnih dveh voženj, ko bi se njune sanje o
zlati kolajni kmalu razblinile kot milni mehurček. Kuskeju je na štartu druge vožnje namreč spodrsnilo (poškodoval si je meča) in se je komaj spravil v bob. Lange je bil leta 2002 že zlat v štirisedu, kjer bo nastopil tudi v Torinu.

Srebro je pripadlo Kanadčanoma Pierru Luedersu in Lascellesu Brownu, bron pa Švicarjema Martinu Annenu in Beatu Heftiju, ki bi medaljo kmalu zapravila v predzadnji vožnji, ko sta padla na 5. mesto.

Sneg spreminja program
Kvalifikacije akrobatskih smučark v skokih so bile zaradi slabega vremena preložene na torek, sneženje pa seveda ne moti športnikov v dvorani.

Plesni pari v umetnostnem drsanju so opravili z originalnim programom. Rusa Tatjana Navka in Roman Kostomarov sta z najboljšo izvedbo prevzela vodstvo. Vodilna po obveznem programu, Italijana Maurizio Margaglio in Barbara Fusar Poli, sta zaradi padca zdrsnila na sedmo mesto, dve mesti pa je zaradi istega vzroka izgubila tudi kanadska naveza Marie Dubreuil/Patrice Lauzon, ki je zdaj šesta. Prosti program bo v ponedeljek ob 19.00.

Nadaljevalo se je tudi tekmovanje v hokeju in curlingu (moški in ženske).