Potrdil je, da se v smučarski zvezi v novem olimpijskem ciklusu obetajo spremembe. Foto: RTV SLO
Potrdil je, da se v smučarski zvezi v novem olimpijskem ciklusu obetajo spremembe. Foto: RTV SLO
Množica na Prešernovem trgu
Gledalci so čakali na olimpijski ogenj, ki ga je na Prešernov trg prinesla Katja Koren. Foto: RTV SLO

.

Direktor smučarske zveze je še dodal, da bodo te spremembe tako v kadrovskem kot tudi v organizacijskem smislu.

Glede vprašanja o tem, da bi Bojan Križaj prevzel eno izmed funkcij v slovenski alpski smučarski reprezentanci, je dejal: "Želimo si, da bi se tudi Bojan Križaj bolj konkretno vključil v ta naš sistem in da bo nadaljeval delo, ki ga je do zdaj opravljal Tone Vogrinec."

Glede športnih nastopov in dosežkov slovenske odprave Kalan meni, da si lahko realno obetamo eno izmed medalj, kar je tudi cilj reprezentance. Kandidati so Tina Maze, skakalci na ekipni tekmi in biatlonke v štafeti. "Olimpijske igre so nekaj posebnega, športnik mora biti na tisti dan v posebnem "stanju", če tega ni, tudi medalje ne bo. Veseli bomo, če bo medalja, če je pa ne bo, pa mislim, da to ne bo polom ali pa potop slovenskega športa."

O sami prireditvi na Prešernovem trgu in potovanju olimpijske plamenice po slovenskem ozemlju je povedal: "V tem olimpijskem letu je potovanje olimpijskega ognja neka simbolika in smo počaščeni, da so italijanski organizatorji v potovanje vključili tudi slovensko državo."

V alpskem smučanju je potencial
Na vprašanje o podmladku alpskih reprezentanc Kalan odgovarja, da je potencial v alpskem smučanju. "Rezultati v zadnjih nekaj letih kažejo, da imamo precej dobrih talentov, ki so se dokazali na največjih otroških tekmovanjih. Menim, da imamo neko osnovo za doseganje vrhunskih rezultatov kasneje. Res pa je, da zaradi razvitosti drugih športov Sloveniji talentov enostavno zmanjkuje."

Prepričan v obnovo Planice
Glede samega stanja planiških skakalnic in celotne infrastrukture v Planici je direktor zavrnil novice o tem, da naj bi se podrl del 90-metrske skakalnice: "Ni res, 90-metrska skakalnica se ni podrla. Na njej bomo imeli prihodnji teden mladinsko državno prvenstvo. Podrl se je samo nadstrešek na vrhu vzleta. To je posledica dotrajanosti same skakalnice in posledica dela tistih, ki so zanjo skrbeli v preteklosti. Prepričan sem, da imamo projekt in zagotovilo države, da se bo vključila v obnovo in razvoj Planice kot turistično-športnega centra, da bi lahko v prihodnjih letih vsi skupaj bolj ponosno hodili v Planico."