Kernen je skupaj s Hoffmannom in Defagom že član švicarske smukaške ekipe. Foto: EPA
Kernen je skupaj s Hoffmannom in Defagom že član švicarske smukaške ekipe. Foto: EPA
Renate Götschl
Renate Götschl je z 38 zmagami v svetovnem pokalu najuspešnejša aktivna smučarka. Foto: EPA

Četrti tekmovalec bo znan po dvoboju med Didierjem Cuchom in Tobiasom Gruenefelderjem. Kernen se je že dokazal z izidi na največjih tekmovanjih - leta 1997 je bil svetovni prvak v smuk, Defago je zasedel šesto mesto v tej disciplini na lanskem SP-ju, Hoffmann pa osmega na ZOI-ju leta 2002.

Italijani imajo najmlajšo udeleženko
Valentina Bettarini, italijanska hokejistka in članica moštva Bolzano Eagles, je najmlajša udeleženka letošnjih olimpijskih iger. Valentina bo 29. junija praznovala 16. rojstni dan.

Do zdaj testi še negativni
V Torinu so že opravili 101 dopinški test. Vsi so bili negativni. Do konca OI-ja jih bodo opravili še 1.200. To je kar 72 odstotkov več kot na igrah v Salt Lake Cityju.

Avstrijska zastava v roke Götschlovi
Renate Götschl bo nosilka avstrijske zastave na petkovem odprtju olimpijskih iger. "To je posebna čast in veselim se začetka iger," je povedala 30-letna smučarka, ki ima v svoji zbirki dve olimpijski medalji, obe pa je osvojila pred štirimi leti.

Američanom italijanska kuhinja ne diši
V olimpijskih vaseh je na voljo predvsem italijanska hrana. Vsem pa testenine ne ustrezajo, saj so se na sestanku vodij ekip Američani pritožili zaradi po njihovem mnenju premastne hrane.

Ceste bodo vzele veliko časa
Zaradi velikih razdalj in raztresenosti prizorišč bodo športniki in spremljevalci na cestah izgubljali dragocene ure. Prvi test, kako so Italijani pripravljeni na prometni kaos, bo petkovo odprtje iger. Čeprav naj bi za športnike organizirali številne prevoze, se mnogi bojijo, da se bodo v vas vrnili šele pozno ponoči. Od Slovencev bodo zato na mimohodu sodelovali le tisti, ki so v soboto prosti.