Temperature nad ničlo se obetajo tudi za konec tedna. Foto: Marko Madžarac
Temperature nad ničlo se obetajo tudi za konec tedna. Foto: Marko Madžarac
Brez kurentov si Zlate lisice ni mogoče predstavljati. Foto: MMC RTV SLO
Toplo vreme ogroža Zlato lisico

Uro pozneje bo slovesno odprtje tekmovanja, ob 18.15 pa žreb številk za sobotni veleslalom. Prva vožnja se bo začela ob 10.45, druga pa ob 13.45. Zvečer se bo dogajanje spet preselilo na Trg svobode, kjer bo ob 17. uri koncert skupine Tekochee Kru, sledila pa bosta slovesna razglasitev rezultatov veleslaloma in žreb štartnih številk za nedeljski slalom. Prva vožnja bo ob 9.30, druga ob 12.15.

Vstopnice po 4 evre in 2 evra
Vstopnice za sobotno in nedeljsko preizkušnjo so na voljo le ob progi, saj vstopnic za ciljno areno zaradi sponzorskih zahtev in drugih naročil sploh niso dali v prodajo. Cena za odrasle je 4 evre, za mladino pa 2 evra. Otroci do 10 let imajo prost vstop.

Bedrač: "Za zdaj položaj ni kritičen"
Medtem so organizatorji zaradi neugodnega vremena in visokih temperatur ustavili dela na progi. Vodja tekmovanja Gorazd Bedrač je povedal: "Če bi deževalo močneje, bi progo ponovno odprli s teptalnimi stroji, tako da bi jo dobro namočilo. Ker se to ni zgodilo, bomo počakali do srede, ko pride v Maribor Markus Mayr, vodja tekmovanj za ženski svetovni pokal v tehničnih disciplinah in pomočnik direktorja Atleja Skaardala. Skupaj z njim in glede na vreme se bomo potem odločali naprej. Za zdaj položaj ni kritičen, na srečo smo uspeli narediti veliko količino snega, vremenska napoved pa od srede obljublja tudi nižje temperature.

Toplo vreme ogroža Zlato lisico