Trump kljub visokemu številu mrtvih in okuženih hvali ukrepe svoje vlade v času pandemije. Foto: Reuters
Trump kljub visokemu številu mrtvih in okuženih hvali ukrepe svoje vlade v času pandemije. Foto: Reuters

Dejal je, da jih bo posnemal tudi njegov demokratski tekmec Joe Biden, zaradi česar bo nato ameriško gospodarstvo propadlo, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

"Evropa je uvedla drakonske ukrepe, ampak primeri se povečujejo in smrti se povečujejo," je dejal Trump pred privrženci v Michiganu. Ta severna zvezna država je ena ključnih za torkove predsedniške volitve v ZDA.

Sorodna novica Volitve 2020: Ameriška politika na razpotju

"Zdaj morajo to početi spet od začetka. Kaj za vraga delajo? Mislim, da bom šel tja in jim to razložil," je še dejal Trump in zagotovil, da sam ne bo nikoli več zaprl javnega življenja.

Obljubil je, da ne bodo imeli "več nobenih karanten": "To vam lahko rečem. Nobenih karanten." Pri tem je Trump požel stoječe ovacije množice, ki se je zbrala v podporo njegovi ponovni izvolitvi.

Čeprav so ZDA država z največ potrjenimi okužbami z novim koronavirusom in največ smrtnimi žrtvami zaradi covida-19, je na tovrstnih zborovanjih ogromno Trumpovih privržencev brez zaščitnih mask, fizična razdalja med ljudmi se ne ohranja.

Trump bo v okviru zadnje etape predvolilne kampanje znova nastopil v Severni Karolini in Michiganu, kjer je bil že v nedeljo, obiskal pa bo še Pensilvanijo in Wisconsin. V nedeljo je poleg Michigana obiskal še Iowo, Severno Karolino, Georgio in Florido.

V ZDA narašča napetost pred volitvami
Volitve v ZDA: Po napovedih vodi Biden za 8,4 odstotne točke
Pogovor s poznavalcem mednarodnih odnosov Ernestom Petričem