Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

ZDA 2020 Ameriška predsedniška kampanja se bliža vrhuncu, v torek prvo od soočenj

Predsedniška kampanja v ZDA se s prvim soočenjem Donalda Trumpa in Joeja Bidna, ki bo v torek, prestavlja v višjo prestavo in sklepno fazo. Javnomnenjske raziskave kažejo na prednost Bidna na državni ravni, znotraj ključnih držav pa je razmerje tesnejše.

135

Več novic

Microsoft: V volitve se vmešavajo hekerji

Ameriško podjetje Microsoft je sporočilo, da ruski, kitajski in iranski hekerji organizirano napadajo kampanjo tako republikanca Donalda Trumpa kot demokrata Joeja Bidna. Rusija, Kitajska in Iran medtem obtožbe zanikajo.

51

Trump napovedal, da bo cepivo morda na voljo že oktobra, in napadel Pentagon

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek napadel vrh vojske, ob tem pa zanikal, da je pred leti žalil vojne veterane. Napovedal je, da bo v državi kmalu, mogoče že oktobra, na voljo cepivo proti koronavirusu, česar pa znanstveniki niso potrdili.

109

Biden obiskal Kenosho in se srečal z družino ustreljenega Jacoba Blaka

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je obiskal Kenosho v Wisconsinu, kjer je belopolti policist 23. avgusta sedemkrat ustrelil v hrbet neoboroženega temnopoltega 29-letnega Jacoba Blaka, ki je ostal hrom. Biden se je srečal z družino ustreljenega.

56

Facebook: V tednu pred ameriškimi volitvami ne bo novih političnih oglasov

Ameriški spletni velikan Facebook je sporočil, da v tednu dni pred ameriškimi predsedniškimi volitvami 3. novembra na svojem družbenem omrežju ne bo dopuščal novih političnih oglasov. Oglasi, objavljeni pred tem, pa bodo ostali še naprej vidni.

3
Več

Donald Trump

Aretirali žensko, osumljeno poskusa zastrupitve ameriškega predsednika Trumpa

Osumljenko, ki naj bi na naslov predsednika ZDA Donalda Trumpa poslala kuverto s strupom ricin, so v nedeljo aretirali na ameriški meji s Kanado. Kuverta sicer ni prišla do naslovnika, saj so jo pravočasno prestregli.

67

Trump v Kenoshi podprl policiste, in ne družine ustreljenega Jacoba Blaka

Ameriški predsednik Donald Trump se je kljub opozorilom tamkajšnjih oblasti odpravil v Kenosho. Tam pa se ni sestal z družino Jacoba Blaka, ki ga je policist ustrelil v hrbet, temveč je podprl policijo in varnostne enote, ki bi zatrle nasilne proteste.

150

Trump sprejel predsedniško nominacijo, Bidna označil kot "grožnjo ZDA"

Ameriški predsednik Donald Trump je na konvenciji republikancev tudi uradno sprejel predsedniško nominacijo. V govoru pred Belo hišo je volivce pozval k “varovanju ameriških sanj”, ki jih lahko razblinita Joe Biden in “socialistična agenda" demokratov.

209

Mike Pence ob protestih v Winsconsinu obljublja "zakon in red" pod Trumpom

Glavni govorec tretjega dne republikanske konvencije je bil ameriški podpredsednik Mike Pence. Vnovična izvolitev Donalda Trumpa je po njegovih besedah ključna za gospodarsko stabilnost in varnost državljanov.

197
Več

Joe Biden

Bidnov poziv k obtožnici policistov, Trump za zmanjšanje sredstev "anarhističnih sodišč"

Ameriški predsedniški kandidat demokratov Joe Biden je pozval k obtožnici policistov, ki so ustrelili temnopolta Jacoba Blaka in Breonno Taylor. Predsednik Donald Trump pa bi oklestil zvezna sredstva, namenjena financiranju "anarhističnih sodišč".

66

Biden se je ob potrditvi nominacije predstavil za odrešenika "Trumpove temačnosti"

Joe Biden je v četrtek zvečer tudi uradno sprejel demokratsko predsedniško nominacijo. V treh dneh demokratske videokonvencije je bilo veliko kritik protikandidata Donalda Trumpa.

78

Kamala Harris s potrditvijo nominacije za podpredsednico ZDA piše zgodovino

Kamala Harris se je vpisala v zgodovino kot prva temnopolta ženska azijskih korenin, ki je sprejela nominacijo demokratske stranke za podpredsednico ZDA. Barack Obama pa je dejal, da Donald Trump predsedniške funkcije 'nikoli ni jemal resno'.

128

Biden tudi uradno demokratski kandidat. Podprl ga je tudi Colin Powell.

Demokratska stranka je na virtualni konvenciji v torek uradno potrdila Joeja Bidna za svojega predsedniškega kandidata na novembrskih volitvah. Biden prejema podporo tudi nekaterih vidnih republikancev.

53
Več

Število elektorskih glasov

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov