Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Več novic

Trump še zadnjič kot predsednik zapustil Belo hišo in odletel na Florido

Odhajajoči ameriški predsednik Donald Trump je v sredo zjutraj po krajevnem času skupaj z ženo Melanio zapustil Belo hišo in še pred opoldansko prisego njegovega naslednika Joeja Bidna odletel v svoje domovanje na Floridi.

203

Burni začetki predsedovanj: od smrti po rekordnem govoru na mrazu do prisege na letalu po atentatu

Oči sveta bodo popoldne uprte v ZDA, kjer bo na Kapitolu potekala inavguracija 46. predsednika Joeja Bidna. Letošnjo slovesnost zaznamujeta poostrena varnost in pandemija, zaradi katere ne bo množic, ki običajno spremljajo prihod novega predsednika.

332

Za približno eno uro zaprli ameriški kongres zaradi manjšega požara v bližini

Dva dni pred inavguracijo novoizvoljenega predsednika ZDA Joeja Bidna so Kapitol zaradi varnostne grožnje zaprli, poroča BBC. Medtem se Biden še ni odločil, ali bi odhajajočemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu dovolil dostop do zaupnih informacij.

162

Melania Trump v poslovilnem videu: nasilje ni nikoli pravi odgovor

Prva dama Združenih držav Amerike Melania Trump je v poslovilnem šestminutnem videu pozvala Američane, naj sledijo njeni pobudi za otroke Bodi najboljši, in poudarila, da nasilje ni nikoli pravi odgovor.

13
Več

Donald Trump

Težko pričakovani dan: Elektorji glasovali za predsednika ZDA

V ZDA se zbirajo elektorji, da bi uradno izvolili novega predsednika države. Volijo načeloma v skladu z ljudskim glasom, ki je tokrat dal jasno sedemmilijonsko prednost Joeju Bidnu s 306 elektorskimi glasovi.

174

Trump pozval vrhovno sodišče, naj razveljavi več milijonov glasov

Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa je prižgala zeleno luč za 5 usmrtitev na zvezni ravni, s čimer bo prekinjena 130-letna praksa prekinitve usmrtitev v prehodnem času. Trump je vrhovno sodišče pozval, naj blokira glasove milijone glasov.

157

Biden po ponovnem štetju glasovnic v Milwaukeeju še povečal prednost pred Trumpom

Po ponovnem štetju glasovnic v mestu Milwaukee se je prednost demokratskega predsedniškega kandidata Joeja Bidna pred republikanskim Donaldom Trumpom še povečala, in sicer za 132 glasov. Zvezna država Wisconsin bo izid volitev potrdila do torka.

120

Trump privolil v začetek tranzicije. Biden predstavlja ključne člane administracije.

Donald Trump je predstavnikom svoje administracije naročil, naj vzpostavijo stik s taborom zmagovalca predsedniških volitev Joeja Bidna in začnejo proces tranzicije oblasti. Biden medtem nadaljuje predstavljanje svoje najožje ekipe.

212
Več

Joe Biden

Joe Biden za ministra imenoval Peta Buttigiega in izzval nasprotovanja

Novoizvoljeni ameriški predsednik Joe Biden želi za ministra za promet imenovati demokratskega tekmeca za predsedniško nominacijo stranke Peta Buttigiega, ki se je v zgodovino vpisal kot prvi istospolno usmerjeni župan South Benda v Indiani.

49

Biden bo pozval Američane, naj nosijo maske sto dni (a šele ob nastopu funkcije)

Novoizvoljeni ameriški predsednik Joe Biden je pozval Američane, naj nosijo maske prvih sto dni njegovega mandata, da bi omejili širjenje epidemije. Biden se bo prav tako javno cepil, kar so napovedali tudi Bill Clinton, George Bush in Barack Obama.

79

Biden: "ZDA so znova pripravljene voditi svet"

Naslednji ameriški predsednik Joe Biden je v svojem prvem intervjuju po izvolitvi dejal, da prenos oblasti v Beli hiši poteka brez težav. Predsednik Donald Trump namerava medtem pomilostiti nekdanjega svetovalca za nacionalno varnost Michaela Flynna.

225

Pozivi Trumpu, naj prizna poraz. Kerry bo Bidnov "podnebni car".

Eden vidnejših zaveznikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa, nekdanji guverner New Jerseyja Chris Christie, je predsednikovo ekipo pravnikov označil za "nacionalno sramoto", Trumpa pa pozval k priznanju poraza. 

215
Več

Število elektorskih glasov

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov